- Veistandarden er en skam

Roger Stav fikk ødelagt to dekk i et hull i veien på Rosten.

Roger Stav har sendt erstatningskrav til Statens vegvesen etter at han fikk ødelagt to hjul i et hull i fylkesvei 902 på Rosten.   Foto: Privat

Saken oppdateres.

I normalt rolig fart kjørte Roger Stav nylig på veien Østre Rosten mellom Sandmoen og City Syd.

Dekk eksploderte

Han beskriver denne strekningen på fylkesvei 902 som en katastrofe og ferden endte da også i et firkantet hull med skarpe kanter.

- Det ene fordekket eksploderte og bakdekket ble ødelagt. Begge felgene fikk seg også en real trøkk og ble ødelagt. At det ikke gjøres noe med denne veistrekningen synes jeg er forkastelig, sier Stav.

Her er hullet som stoppet bilen til Roger Stav. Med kantsteiner og midtrabatt på stedet er det ikke så lett å unngå denne «fella».  Foto: Privat

 

- En skam

Veien er sterkt trafikkert av både vanlige biler og mye tungtrafikk. Som vi ser av bildene er veien i svært dårlig forfatning.

- Det er midtdeler her så det er nesten umulig å unngå alle hullene. Jeg kjører mye i jobben både i inn- og utland. Veistandarden i Norge er en skam når man tenker på hvor mye vi betaler i bompenger og veiavgifter. Veien på Østre Rosten er noe av det verste jeg har sett, sier Stav.

LES OGSÅ: Disse kommunale veiene i Trondheim får ny asfalt

LES OGSÅ: Disse veiene i Midt-Norger mener folk er de verste

Ønsker erstatning

Han har sendt brev til Statens vegvesen der han spør om hvor han skal sende regninga for de ødelagte hjulene.

- Jeg regner ikke med at de betaler. Men jeg ville uansett si fra hva jeg mener.

Klar over situasjonen

- Vi har vært klar over behovet for oppgradering på denne strekningen. Bildene forteller egentlig alt, sier prosjektleder for drift i Statens vegvesen i Sør-Trøndelag Andreas Tessem.

Vedlikehold av denne veien er det entreprenøren Mesta som har ansvaret for. I dette tilfellet har de ifølge Tessem ikke fulgt kravene i kontrakten de har med vegvesenet.

- Entreprenøren har ansvaret for mindre tiltak som for eksempel lapping av hull i asfalten. De har imidlertid hatt trøbbel med noe av utstyret sitt og ikke fått gjort det de skulle. Nå har vi gitt dem en frist ut denne uken på å reparere veien, hvis ikke leier vi inn en annen entreprenør, forklarer Tessem.

To ødelagte dekk og to ødelagte felger ble resultatet etter å ha havnet i hullet på Østre Rosten.  Foto: privat

 

LES OGSÅ: Vet ikke hvor mye de har utbetalt i erstatning for hullete veger

LES OGSÅ: Du kan ha rett på erstatning

Veien kjøres i stykker

Statens vegvesen har også videresendt et ønske om midler til utbedring av denne strekningen til veieier, Sør-Trøndelag fylkeskommune. Fylkestinget skal ha et møte i midten av juni der de skal prioritere hvilke veier som får ekstra midler.

- Vi mener fylkesvei 902 bør oppgraderes skikkelig. Veien er sterkt trafikkert av tungtrafikk, ikke minst på grunn av E6-utbyggingen i området. Den kjøres rett og slett i stykker. Vi har et ønske om å oppgradere den, men da trenger vi ekstra midler, sier Tessem.

Erstatningskrav under behandling

Når det gjelder erstatningskravet fra Roger Stav er den saken under behandling av juristene i Statens vegvesen.

- Han vil få svar i løpet av kort tid. Men ofte ender slike saker som en sak mellom bileier og entreprenøren som har ansvaret for vedlikeholdet. Men det var riktig av han å sende spørsmålet om erstatning til oss først.

- Har du forståelse for at Stav mener veien er en skam?

- Ja, jeg har forståelse for hans synspunkter. Jeg har selv kjørt der og veien er ikke bra. Problemet er at vi ikke har midler til å vedlikeholde alle fylkesveiene i Midt- Norge på en god nok måte. Håpet er at vi gjennom fylkeskommunes tiltaksprogram for fylkesveier får midler til å utrette mye på fylkesveiene i årene fremover, sier prosjektlederen.

Fylkesveien mellom Sandmoen og City Syd er preget av stor slitasje.  Foto: Privat

SE OGSÅ: Ådne ødela bildekket på hullete veg - kommunen nekter å betale for skadene

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter

På forsiden nå