- Håper de som stjal bilen min blir tatt

Helt herpa og ukjørbar ble den røde sportsbilen funnet på Gløshaugen. Nå håper eieren at tyvene blir funnet og straffet.

Her sto bilen: På denne parkeringsplassen under tak på Buran parkerte Lars R. Bang bilen mandag kveld. Tirsdag morgen var bilen borte.   Foto: Håvard Haugseth Jensen

Saken oppdateres.

- Tyvene hadde vært ute og kjørt og hatt det artig. Bilen var preget av å ha blitt kjørt hardt, forteller bileier Lars R. Bang. Han sier at dekkene var spjæra trolig etter å ha kjørt over kantstein, dørhåndtaket var ødelagt på førersiden, låsen til bagasjerommet var i stykker og den var herpa inni.

Denne bilen ble stjålet fra Buran i Trondheim natt til tirsdag og funnet igjen på Gløshaugen noen timer senere.  

Bileieren er overbevist om at tyvene hadde en fin opplevelse med bilen før de satte den fra seg tirsdag formiddag bare timer etter at den må ha blitt stjålet. Nå håper han at tyvene blir tatt, straffet og må betale erstatning.

Lars R. Bang, bileier.   Foto: Håvard Haugseth Jensen

LES OGSÅ: Lars fikk igjen sin røde sportsbil etter tyveri

Stolt av bilen

- Det er en artig bil å kjøre, sier han. Selv syns han det er stas å kjøre rundt i den røde kabrioleten når det er finvær. Bilen vekker oppmerksomhet og han forteller at han bruker mye tid på vedlikehold.

- Det er et velholdt eksemplar uten rust, sier bileieren.

Lars R. Bang er stolt av bilen han har eid i tre-fire år, en rød roadster, Mazda Mx-5, 1991-modell. Han understreker at det er en førsteutgave av verdens mest solgte roadster og slår fast at bilen har høy status i bilmiljøet.

Nå håper han å få satt bilen i stand igjen og at han får den på veien mens det fremdeles er sommer og sesong for kabriolet. Bilen og bilmiljøet er hobby. Den røde kabrioleten er også den eneste bilen hans.  Om vinteren går han eller tar bussen. Det må han gjøre mye av denne sommeren også.

Dekkene var spjæra.   Foto: privat

LES OGSÅ: Velg og vrak i biltreff

Forsvant natt til tirsdag

- Mandag kveld hentet jeg samboeren min og parkerte utenfor der jeg bor cirka klokka 22.45. Da hun kom ut tirsdag morgen, var bilen borte, forteller bileier Bang. Han forteller at politiet var på stedet på grunn av innbrudd i en annen bil.

- Slik fikk jeg anmeldt tyveriet med en gang.

Bileier Bang roser politiet for eksemplarisk innsats og for å ha lagt ut bilde av bilen på Twitter. Selv brukte bileieren sine kanaler på sosiale medier gjennom sitt nettverk i gruppene «Cars and coffee» og «Classic car show». Han forteller at bildet av den stjålne bilen ble delt over hundre ganger på nettet.

Ødelagt lås til bagasjerommet. privat  

 

Se mer om Cars and coffee her

LES OGSÅ: Klassiske godbiter venter på besøk i Trondheim

Kjenner bilmiljøet

- Jeg kjenner mange folk i bilmiljøet i Trondheim og fikk mange kommentarer på Facebook da bilen var stjålet.

Bileieren trodde derfor det var mange muligheter for at bilen skulle dukke opp igjen. Og allerede tirsdag formiddag fikk han beskjed om at bilen stod hos NTNU på Gløshaugen, i en bakgård der det ikke var lov å parkere.

- Da var den ikke mulig å kjøre og jeg greide ikke å få opp bagasjerommet for å sjekke om de har greid å komme seg inn der. Det eneste de har stjålet fra bilen var et skrujern og mappa til vognkortet. Selve vognkortet lot de ligge igjen, forteller han. Lars R. Bang mener det må ha vært svært amatørmessige biltyver som har vært på ferde.

Ødelagt lås  Foto: privat

 

Filmet av overvåkingskameraer

- De har kjørt gjennom flere overvåkingskameraer og det bør være mulig å få tak i tyvene, sier han.

Nå er bilen tauet til verksted. Det er opprettet forsikringssak og han regner med at det skal være mulig å få bilen i brukbar stand igjen.

- Jeg blir uten bil en stund, gleden med å kjøre på tur i sommer gikk i vasken, sier en tross alt lettet bileier Bang.

På forsiden nå