Torsdag var det strålende vær i Trondheim og i store deler av Trøndelag for øvrig, med mye sol og temperaturer rundt tyvetallet flere steder.

Også onsdag var værgudene snille med Trøndelag. Imidlertid må nok de som håper på varig sommervær se seg skuffet denne gangen.

Les også: Tredje kaldeste start på juni i Trondheim

Skiftende helgevær

Allerede til helga skal været bli mer skiftende. Værvarselet viser temperaturer rundt 15 grader og regnbyger.

- Det er stadig nye lavtrykk som kommer innover fra sør og sørvest. Det skal holde seg bra fredag, selv om det blir mer skyer. I helga blir det mer ustabilt og perioder med regn, sier meteorolog Kristin Seter ved Meteorologisk institutt til Adresseavisen.

Vått neste uke

Og helgen ser ut til å bli en forvarsel på hva som er i vente. Neste uke melder Meteorologisk institutt om temperaturer mellom 10 og 15 grader, samt en del regn.

- Fra mandag er det fare for både kjøligere og våtere vær. Selv om det jo er usikkert, meteorologisk sett er mandag langt fremme i tid, sier Seter.

Været skapte en noe sjelden skyformasjon over Trondheim onsdag kveld.

Spesiell skyformasjon over Trondheim

Onsdag kveld førte været til at det dannet seg en noe spesiell skyformasjon over Trondheim.

Ifølge Seter dreier det seg om en Altocumulus stratiformis opacus mamma, som kjennetegnes blant annet ved «posene» som henger under skyen. Disse skyene dannes blant annet når en kaldfront beveger seg gjennom et område.

«Posene» dannes når fuktig luft beveger seg nedover i skyen, sier Seter. Hun sier også at skyen tar noe av navnet sitt fra disse posene. «Mamma» er nemlig en henvisning til at posene kan minne om pupper.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter