Kirsti Husby ansatt som ny sjefredaktør i Adresseavisen

Styret i Adresseavisen har ansatt Kirsti Husby (45) som ny sjefredaktør. Husby kommer fra stillingen som nyhetsredaktør. - Jeg vet hva slags lag dette er og jeg vet hva vi kan få til sammen, sier hun til sin egen redaksjon på fredagens morgenmøte.

  Foto: MORTEN ANTONSEN

Saken oppdateres.

Redaksjonen fikk fredag morgen vite om nyansettelsen. Nyheten ble tatt i mot med stor applaus blant kollegaene.

Kirsti Husby takket styret og kollegaer for tillitten og den store støtten hun har opplevd.

- Jeg skal gjøre meg fortjent til den tilliten hver dag, sa Husby til sine kolleger i redaksjonen.

- Så vet jeg godt hva slags lag dette er og hva vi er i stand til å få til sammen.

Kirsti Husby har vært del av laget i 19 år.

En hektisk uke

Uken siden det ble kjent at Tor Olav Mørseth sluttet, har vært preget av travel planlegging i styret og ledelsen i avisen. For den nye sjefredaktøren har det i tillegg vært mange tanker, som måtte tenkes raskt, om fremtiden.

- Det første jeg tenkte da Tor Olav informerte meg om avgangen, var at det er veldig synd at han slutter. Og det neste var at nå må jeg ta ansvar. Vi hadde behov for ny sjefredaktør umiddelbart, sier Kirsti Husby.

- Jeg er stolt og glad for å ha fått tillit til å lede redaksjonen i Adresseavisen i tiden fremover. Vi har fått til mye som vi kan være stolte av de siste årene. Vi har markert oss på viktige journalistiske satsninger og vunnet prestisjetunge priser som Årets avis i fjor og Årets innovasjon i år. Jeg gleder meg til å bygge videre på dette, sier Kirsti Husby.

Lang fartstid i Adressesavisen

Fredag 2. juni informerte Tor Olav Mørseth (36) redaksjonen om at han sluttet som sjefredaktør for å starte som direktør i det nystartede selskapet Digital Norway Toppindustrisenteret. Kirsti Husby, som frem til da hadde vært nyhetsredaktør og sjefredaktørens stedfortreder, ble konstituert som sjefredaktør. Nå er hun altså ansatt som sjefredaktør av styret i Adresseavisen.

Da Mørseth ble ansatt som sjefredaktør i Adresseavisen i 2015 var han 34 år, og dermed den yngste sjefredaktøren i Adresseavisen i moderne tid. Med ansettelsen av Husby har 250 år gamle Adresseavisen har fått sin første kvinnelige sjefredaktør.

Husby har arbeidet i Adresseavisen siden 1998, først som økonomijournalist og deretter som nyhetsjournalist. Fra 2002 var hun reportasjeleder for nyhetsavdelingen i fire år før hun ble nyhetsredaktør fra 2006 til 2012. I 2012 ble hun utviklingsredaktør før hun igjen kom tilbake som nyhetsredaktør i 2015.

Kirsti Husby er født i Trondheim, men oppvokst i Bjugn. Sine første erfaringer som journalist fikk Husby som frilanser og sommervikar i Fosna-Folket.

Karakteriseres som dyktig

Styreleder Per Axel Koch i Adresseavisen karakteriserer Kirsti Husby som en meget dyktig og fremtidsrettet redaktør med lang erfaring.

- Husby har hatt en sentral posisjon i Adresseavisens gjennom en årrekke og har opparbeidet seg en posisjon som en av Norges mest anerkjente nyhetsredaktører. Jeg har stor tro på at Husby vil bidra til fortsatt fremgang for Adresseavisen som et av de ledende mediehusene i Norge, sier han i pressemeldingen.

Til redaksjonen formidlet han fredag at han visste at avisen allerede hadde en sterk leder i Kirsti Husby.

- Dette er en stor dag og jeg har stor tro på at Kirsti Husby vil gjøre Adresseavisen enda bedre. Det er ikke tilfeldig at Adresseavisen ble «Årets avis» i fjor og vant prisen for «Årets innovasjon» under prisfesten «Årets Mediepriser» i mai i år.

Kun kvinner i toppen

Kirsti Husby blir Adresseavisens første kvinnelige sjefredaktør. Og ikke nok med det: Per i dag er det kun kvinnelige toppledere i avisen. Tone Sofie Aglen er politisk redaktør og Ingeborg Volan har stillingen som utviklingsredaktør. I tillegg er Tove Nedreberg administrende direktør for avisen.

I Adresseavisens tohundreogfemtiende år er dette enda en historisk milepæl.

Hvor lenge den totale kvinnedominansen får bestå, er uvisst. Det skal nå tilsettes en nyhetsredaktør i Husby sin tidligere stilling. Denne utlyses eksternt.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå