R+F+S Arkitekter har vunnet konkurransen om nye sykkelhotell i Oslo og Bærum.

– Det er morsomt at unge arkitektstudenter danket ut godt etablerte designere og arkitekter, og jeg tror Oslo og Bærum kommuner kommer til å få svært motiverte og kompetente formgivere på laget når sykkelhotellene nå skal rulles ut på hele t-banenettet, sier Stein Stoknes, juryleder for konkurransen og prosjektleder i FutureBuilt.

Trygg parkering

Studentene meldte seg på i en åpen plan- og designkonkurranse, hvor fokuset var trygg og attraktiv parkering for sykler på tog- og t-banestasjoner. Utgangspunktet for konkurransen var t-banestasjonene på Grorud og Ryen i Oslo og Kolsås i Bærum, men det er et mål å få frem et helhetlig konsept som kan brukes ved flere stasjoner.

R+F+S Arkitekter er studentene Jørgen Tellefsen Relling, Vegard Dolare Forbergskog og Per Kristian Solem.

Solem sier i en pressemelding at han synes satsingen på sykkelhotell er bra.

– Mange har dyre sykler som de er redde for at skal bli stjålet, og nå som elsykkelen blir stadig mer populær, er det enda viktigere at kommunene tilbyr trygge parkeringsmuligheter under tak. Det bidrar til å gjøre det mer attraktivt å sykle, og kanskje kan det også få flere opp på sykkelsetet, sier Solem.

Vil bygge mange

Dagens parkeringstilbud for sykkel i de to kommunene er langt på vei begrenset til utendørsstativer. Mange begrenser syklingen i Oslo på grunn av fare for tyveri, og Oslo kommune har derfor som ambisjon å etablere minimum ett nytt sykkelhotell per år fra og med 2017.