PST om høyreekstreme i Trøndelag:

- Et lite miljø som vi følger opp

PST har registrert hendelsen ved Byåsen skole der et naziflagg ble heist i flaggstangen til skolen natt til torsdag.

Per Einar Hollum er sjef for  Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i Trøndelag.  Foto: Mariann Dybdahl

Saken oppdateres.

- Vi har registrert hendelsen, men saken håndteres nå av politiet og vi vil da være i dialog med dem og se hva de finner ut, sier sjefen for Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i Trøndelag, Per Einar Hollum.

Han sier at det høyreekstreme miljøet i Norge fremstår uorganisert og består av løse nettverk.

- Et lite miljø

- Generelt sett er det en bekymring for økt tilvekst til miljøet. Det er noe mer aktivitet og noe mer organisert enn det har vært. I Trøndelag er det et lite miljø som vi følger opp og har kontroll på, sier Hollum.

Politiet ønsker tips i saken der et naziflagg natt til torsdag ble heist ved Byåsen barneskole.  Foto: Frank Lervik

 

Foreløpig er det ikke grunnlag for å slå fast at hendelsen ved Byåsen skole er tilknyttet et høyreekstremt miljø

Har sikret DNA-spor

Politiet etterforsker saken og har sikret seg DNA-spor. Samtidig undersøker de om kameraovervåkning i området kan lede til gjerningsmenn.

- Vi har tatt prøver på stedet og sender inn sporprøver til analyse. Samtidig prøver vi å lokalisere om det er noen kamera i nærheten som kan ha fanget opp noe. Vi håper også at noen i området kan ha sett noe og slik kan gi oss tips i saken, sier Geir Langås ved krimvakta i Trondheim.

Etter at naziflagget var fjernet sikret politiet seg DNA-spor av flagget og disse er sendt til analyse.  Foto: Frank Lervik

 

Normalt mye folk som ferdes i området

Det var en forbipasserende som i halv fire-tiden natt til torsdag oppdaget at det grønne miljøflagget i flaggstanga til Byåsen barneskole var byttet ut med et naziflagg. Det var naturlig nok ikke mye folk i området på den tiden av døgnet, men det er normalt et sted hvor det ferdes mye folk.

Les også: Rektor: - Jeg blir stum og målløs

Byåsveien går rett forbi skolen. Dermed håper politiet at det også kan ha vært andre enn personen som meldte fra som har passert og sett noe.

- Dette var ikke et lekeflagg

Adresseavisen tok tidlig torsdag morgen kontakt med politiet for å få informasjon om saken. De sendte umiddelbart en patrulje. Da de ankom Byåsen skole ble flagget fjernet fra flaggstanga og sikret i en bevispose.

- Dette er uakseptabelt og det var ingen tvil om at dette skulle fjernes. Det vil bli igangsatt etterforskning for å finne ut hvem som står bak, sa innsatsleder Anders Sjøtrø til Adresseavisen tidlig torsdag morgen.

Etter at naziflagget var fjernet heiste politipatruljen opp det grønne miljøflagget som pryder flaggstanga til vanlig. Selv om politiet av og til finner nazi-symboler rundt om i byen mener de dette var noe helt utenom det vanlige.

Les også: - Historieløst og respektløst

- Dette var ikke et lekeflagg og det var heist opp på en barneskole. Det er veldig spesielt. De som har gjort dette har dessuten tatt seg god tid. Det var ordentlig gjort, så vi håper noen kan ha sett noe. Vi ønsker svært gjerne tips i saken, sa innsatslederen.

Nummeret til tipstelefonen til politiet er 02800.

Les også: Politiet fjernet naziflagg på barneskole i Trondheim


Tips oss! Har du bilder, video eller opplysninger?

Telefon: 464 07 200 webred@adresseavisen.no

På forsiden nå