Gjorde stort kokainbeslag under ei rot i Trondheim

En 36-åring er siktet for oppbevaring av stoffet. I 2010 ble han dømt etter trondheimspolitiets rekordbeslag av 14 kilo metamfetamin. Mannens straff ble nylig ferdigsonet.

Gjemt: Dette er de 1,5 kiloene med kokain som politiet fant i heimdalsområdet. De delvis nedgravd og i en plastboks. 

Saken oppdateres.

Nå har politiet nok en gang siktet mannen i en alvorlig narkotikasak.

Mandag 29. mai slo de til og pågrep 36-åringen. Han er siktet for å ha begått grov narkotikaovertredelse.

- Han er siktet for å ha oppbevart 1,5 kilo kokain - noe som er et relativt stort kokainbeslag i trøndersk sammenheng, sier politiadvokat Bente Bøklepp ved Trøndelag politidistrikt.

LES OGSÅ: Seks tiltalt i Trøndelags største narkosak

Narkoen lå i en plastboks

- Hvordan stiller mannen seg til siktelsen?

- Han har erkjent at han kjente til stoffet, men har ikke erkjent straffskyld, sier politiadvokaten.

Kokainbeslaget ble gjort i heimdalsområdet.

- Stoffet ble funnet under ei rot, delvis nedgravd. Det lå i en boks som var pakket i en vinmonopolpose, sier politioverbetjent John Torger Konstad, fagleder for team for organisert kriminalitet/narkotika ved Sentrum politistasjon i Trondheim.

Rot: Narkobeslaget lå delvis nedgravd under en rot i heimdalsområdet. Det var pakket inn i en vinmomopolpose. 

LES OGSÅ: Trolig fra hemmelig narkofabrikk i Litauen

Mener stoffet skulle selges i Trondheim

1. juni ble 36-åringen fremstilt for fengsling i Sør-Trøndelag tingrett, og deretter varetektsfengslet i to uker begrunnet med fare for bevisforspillelse. Han er nå løslatt fordi politiet mener å ha sikret de bevis som kan sikres, opplyser Bøklepp.

- Hvordan fant dere stoffet?

- Jeg kan ikke si noe om forhistorien, sier Bøklepp.

Varetekt: Mannen som er siktet i narkosaken satt varetektsfengslet i to uker. Han er nå løslatt. 

 

Hun gjør det samtidig klart at det kan komme ytterligere pågripelser. Så langt er ingen andre siktet i saken, som fortsatt etterforskes.

- Hvem var stoffet ment for, mener politiet?

- Helt sikkert markedet i Trondheim, svarer Bøklepp.

Advokat Christian Wiig, som forsvarer 36-åringen, opplyser at den nå løslatte klienten skal avhøres av politiet fredag ettermiddag.

Fulgte narkodepot live

Den siktede har norsk statsborgerskap, men er av utenlandsk opprinnelse. Han er godt kjent av politiet i Trøndelag. Mannen er domfelt elleve ganger - blant annet i to tidligere narkosaker. I begge disse sakene gjorde politiet i Trøndelag narkobeslagene ute i naturen:

Rekordbeslag: Her ligger de 14 kiloene med metamfetamin som ble funnet i Skjøla i 2009. 

 

Da rettssaken startet i Sør-Trøndelag tingrett i januar 2010, var 36-åringen nok en gang tiltalt - sammen med fem andre.

Fikk strengest straff

Da 36-åringen forklarte seg for retten i Skjøla-saken, fortalte han at han hadde gjort en avtale med en venn fra Litauen om å være formidler av sju kilo metamfetamin. Dette for å bli kvitt narkogjelden han hadde fra den nevnte Vassfjellet-saken. Mannen nektet imidlertid straffskyld for oppbevaring av hele depotet som ble funnet i Skjøla.

Sør-Trøndelag tingrett konkluderte med at 36-åringen var sakens hovedmann, og han ble dømt for oppbevaring av sju kilo metamfetamin. Han fikk sakens strengeste straff - fem år og åtte måneders fengsel. På dette tidspunktet hadde han i tillegg den usonede dommen etter Vassfjellet-beslaget.

Politioverbetjent John Torger Konstad opplyser at den narkosiktede mannen var ferdigsonet etter en tidligere narkodom i januar. Han hadde da hatt en periode i åpen soning. 

 

Politioverbetjent Konstad opplyser at 36-åringens straff var ferdigsonet i januar.

Under et halvt år etterpå er han altså siktet nok en gang.

På forsiden nå