Kronprinsparet er i Trondheim under Starmus, og onsdag formiddag tok de turen til sentrum for å se showet til Starmus Open Space. Rett bak Haakon og Mette-Marit fikk Andungen barnehage sitte, uten at det fikk barnehagebarna til å ta av.

- Hvem er de?

Rakel Skaar (4) kjente ikke til de to som satt seg ned foran dem, og som alle voksne flokket seg rundt. Under forestillingen satt Rakel sammen med Harald Hammer Langås (4), Ella Fossen Raaen (4) og Max Rye (4) fra samme barnehage.

- Jeg tror de ordner opp i saker. Viktige saker, sier Harald, mens firkløveren tenker seg om.

De fire var aller mest opptatt av showet de skulle få se, og særlig én ting gledet de seg til

- Smell, sier Rakel, med en klar stemme.

Usikre: De kongelige kastet glans over Starmus Open Space, men det var ikke alle som fant det like spennende. Foto: Stian Kristoffer Sande

Tente på hånd

Tema for dagens show på Torget var nysgjerrighet.

Kronprinsparet med følge fikk blant annet se opptredener fra Forsker-Frederic og den unge astronomen Kathryn Gray fra Canada. Kronprinsen tok en aktiv del i showet til førstnevnte, da han tente på hånda til Forsker-Frederic.

Kronprinsessen rakk også å besøke noen av bodene på Martnan. Der kjøpte hun seg et stykke ost fra Grindal Ysteri.

- Det var en hyggelig overraskelse at dagens første kunde var kongelig, sier Synnøve Daaland, yster ved Grindal Ysteri.

Tenner: Kronprinsen satte fyr på både publikum og hånden til Forsker-Frederic da han meldte seg frivillig som deltaker under et av eksperimentene som ble gjennomført på scenen. Foto: Stian Kristoffer Sande

Ga blomster til kronprinsessen

Da kronprinsparet var på vei til å forlate Torget ble de møtte av seks år gamle Pia Pedersen. Hun overrakte kronprinsessen en bukett med blomster.

- Jeg ville gi henne dem fordi jeg synes hun er snill og flink, sier Pia.

Blomstergave: Pia Pedersen ga kronprinsesse Mette-Marit blomster under Starmus Open Space. Foto: Stian Kristoffer Sande

Mor Annette Isdal forteller at møtet ikke var noe planlagt stunt.

- Dette var Pias eget påfunn. Da hun fikk høre at de skulle på showet sa hun til meg at hun ville gi dem blomster.

Kronprinsparet skal etter planen delta på Starmus i Trondheim Spektrum onsdag ettermiddag. Du kan følge adressa.no sitt live-studio fra dagens Starmus-program her.

Takknemlig: Pia Pedersen (6) og mor Annette Isdal var fornøyde med at de fikk hilse og prate med kronprinsessen. Foto: Stian Kristoffer Sande