Starmus:

Her skjeller den Oscar-vinnende regissøren ut Adresseavisens journalist

Oliver Stone fyrte seg opp av spørsmål om «The Putin Interviews.»

Reagerte: Oliver Stone (70), kjent for å ha skrevet og regissert filmer som Platoon, Wall Street og JFK, ble onsdag provosert da Adresseavisens spørsmål om hans siste verk «The Putin Interviews.»  Foto: Mariann Dybdahl

Saken oppdateres.

Oliver Stone (70) holdt foredrag på Starmus i Trondheim Spektrum onsdag ettermiddag. Foredraget til den berømte regissøren, som blant annet har tre Oscar-statuetter på sin CV, ble kalt «Decoding Truth In Films» («Om sannhet i film»). I etterkant ble det arrangert pressekonferanse med Stone, hvor han flere ganger ble tydelig provosert av journalistenes spørsmål.

Kommentar: Liten storm med Stone

PR-agent

Stones siste produksjon, «The Putin Interviews», er en dokumentarserie som bygger på intervjumateriale amerikaneren har gjort med den russiske presidenten de siste to årene. Regissøren har fått kritikk for å stille Putin i et ukritisk godt bilde gjennom den fire episoder lange serien.

Terje Eidsvåg, kommentator i Adresseavisen, stilte av den grunn Stone spørsmålet om han nå er redd for å bli sett på som en slags PR-agent for Putin. Det fikk Platoon-skaperen til å se rødt.

- Har du ingen respekt for mitt arbeid? (Du kan se og høre spørsmålet fra 14:40 ut i videoen).

LES OGSÅ: Larry King var også på Starmus i går, der han talte rett til kronprinsparet: «Husk, jeg er kongen»

LES OGSÅ: Derfor vil Larry King fryses ned når han dør

- Litt irrasjonelt

- Jeg tror han tok spørsmålet litt mer fornærmende enn det var ment, for jeg spurte om han var redd for å bli oppfattet som en PR-agent, ikke at han er det, sier Terje Eidsvåg.

Kommentatoren tror reaksjonen på miniserien har bidratt til å påvirke humøret til amerikaneren.

- Etter å ha sett de to første episodene av serien mener jeg det er et veldig relevant spørsmål. Det kan hende at det er den kritikken han allerede har fått for serien som gjør at han reagerer litt irrasjonelt.

LES OGSÅ: Universet foreller om menneskets plass

På forsiden nå