Stenger hovedveien til Klæbu i sommer

Hovedveien mellom Trondheim og Klæbu blir stengt i sommer på grunn av sprengningsarbeid.

BLIR STENGT: Fylkesvei 704, hovedveien mellom Trondheim og Klæbu blir stengt denne sommeren.  Foto: Statens vegvesen

Saken oppdateres.

Arbeidene med å utbedre fylkesvei 704 mellom Røddekrysset og Tanem er i full gang. I perioden 26. juni til 13. august blir derfor hovedveien mellom Trondheim og Klæbu stengt.

- I et trangt parti skal vi sprenge ned en 25 meter høy skjæring for å gjøre plass til bredere vei og gang- og sykkelvei. Av hensyn til sikkerheten for trafikanter og anleggsarbeidere er vi nødt til å stenge veien helt i en periode på sju uker, skriver prosjektleder Janne Venes i Statens vegvesen i en pressemelding på vegvesen.no.


Veien blir stengt mellom punktene på dette kartet.Kreditering: Norkart


Omkjøring via Amunddalen

Omkjøring for trafikken til og fra Trondheim blir via fylkesvei 885 i Amunddalen, ifølge meldingen.

Ifølge atb.no medfører anleggsarbeidene at bussrute nummer 47 ikke blir kjørt i perioden mellom 26. juni og 13.august. Alternativ transport blir rute 48 som blir forlenget til Brannåsen.

- Trafikk til eiendommene langs den stengte veien slippes frem, sier byggeleder Ole Gunnar Sølberg i Statens vegvesen til Adresseavisen.

Skal rette ut svinger

Veien er per i dag ulykkesbelastet, med mange svinger og avkjørsler for anleggsbedrifter. Arbeidene som er i gang innebærer at flere av svingene på dagens vei skal rettes ut, og at det også skal bygges gang- og sykkelvei.

Under kan du se en videoanimasjon av den nye veien.


Hopp
skip-pause-ad
Annonse 1 av 1
Annonse: 15 sek
00:00
01:57

 
På forsiden nå