Rett etter at trønderfamilien hadde badet, dukket denne haien opp

Søndag svømte en hai nok en gang inn i en badebukt på den spanske øya Mallorca. Dagen før var det hai på en strand i nærheten.

FILMET HAI: Se video av haien som dukket opp rett ved stranda på Mallorca.

Saken oppdateres.

Solfrid Hovdal og døtrene Dorthe Mjøen (15) og Elise Mjøen (18) fra Sverresborg i Trondheim var søndag på stranda i Can Pastilla, som ligger utenfor hovedstaden Palma.

- Døtrene mine hadde nettopp badet og hadde akkurat satt seg ned for ett minutt siden. Vi satt på strandkanten, så langt nede mot vannet som du kan, da haien kom fra den ene siden og svømte over til den andre, sier Solfrid Hovdal.

Dette er andre dag på rad det er observert hai i badebuktene på Mallorca. Lørdag forvillet en blåhai seg inn blant norske og svenske badegjester på stranda Illetas i nærheten av Palma, skrev Dagbladet lørdag. Hovdal og døtrene kom til Mallorca lørdag på en ukes ferie, og hadde hørt om haibesøket dagen før.

Solfrid Hovdal og døtrene Elise (18) og Dorthe Mjøen (15) Mjøen fra Trondheim så hai da de var på stranda i Can Pastilla på Mallorca, hvor de er på en ukes ferie.  

 

LES OGSÅ: Hvithai hoppet opp i fiskebåt

- Svømte langs land

- Vi hadde hørt om haiseansen på nabostranda. Det var min eldste datter som ropte at der tror jeg det kommer en hai. Det ble også ropt til en voksen dame ute i vannet, som ikke skjønte hva som skjedde. Haien virket ikke aggressiv, og den svømte langs land. Det var mange som fulgte med på den. Etter hvert begynte badevaktene å skjønne hva som skjedde, og å få folk opp av vannet, sier Hovdal.

Hun forteller at det var flere hundre badegjester på stranda, og at det var dramatisk.

- Det føltes dramatisk da vi ropte fra land for å få opp folk, og det var en dame som ikke skjønte det. Det virket litt dramatisk en stund, da haien begynte å svømme utover fra stranda og mot et eldre ektepar som var ganske langt ute i vannet. Men den svømte bare forbi dem og i retning av en pedalbåt, før den for videre, sier Hovdal.

LES OGSÅ: Fotografen fikk nærkontakt med grindhval

- Veldig skjelvne

Opplevelsen har dempet badelysten litt.

- Det er ikke så stor vannaktivitet som det bruker å være, det blir nok mer langs land. Det legger en liten demper på badingen. Døtrene mine var veldig skjelvne etterpå, sier Hovdal.

Det ble forbud mot bading på stranda etter haibesøket.

- Flere dro ut med vannskuter og observerte haien. Den svømte i ring før den dro videre. Det ble tillatt å bade igjen en time eller to etterpå, sier Hovdal.

LES OGSÅ: Breiflabb på 20 kilo ble skylt i land på Skansen

- Angriper sjelden

Til Dagbladet sier professor i biologi ved Universitetet i Oslo, Asbjørn Vøllestad, at det er svært sjelden blåhai angriper mennesker, og at det er sjelden at den jakter på mat nær land. Han forteller også at blåhai ikke er en uvanlig art, og at den beveger seg over store områder.

Daily Mail skriver at haien er avlivet. Den hadde en alvorlig skade i hodet, trolig forårsaket av en harpun.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå