- Folk vil merke sommerrutene ved at det er færre bussavganger enn ellers, sier Grethe Opsal som er avdelingsdirektør for kommunikasjon og drift i Atb.

Ifølge Opsal er rutetilbudet redusert med rundt 35 prosent nå på sommeren.

- Bakgrunnen for reduksjonen er at færre reiser med buss på grunn av ferie, sier Opsal.

- Tilpasset etterspørselen

Ifølge Opsal har Atb tatt hensyn til behovet for arbeidsreiser når de har planlagt sommerrutene.

- Rutetabellen på sommeren er tilpasset etterspørselen. Flest busser går i rushtiden på morgenen og ettermiddagen. Men det er ikke gitt at bussen går til de vanlige tidene, sier Opsal.

Hun oppfordrer folk til å laste med appen «ATB reise» til smarttelefonen.

- Der kan man sjekke rutetidene og få opp ligger sanntidsinformasjon om bussene.

Ekstra busser ifm arrangementer

Ifølge Atb-direktøren blir det satt opp ekstra busser i forbindelse med store arrangementer i Trondheim i sommer.

- Det settes inn ekstra kapasitet i forbindelse med arrangementer som Olavsfestdagene, da vil det gå flere busser enn ellers, sier Opsal.

Sjeldnere nattbuss

Nattbussen vil ikke gå så ofte som vanlig i sommer.

- Nattbussen går klokken 01.00, 02.00 og 03.00, og ikke hver halvtime slik den gjør ellers, sier Opsal.

Stengte veier og veiarbeider

Flere steder i og rundt Trondheim er veier stengt i sommer, noe som påvirker bussrutene. Ifølge atb.no er blir det ruteendringer på disse stedene:

  • I Ladehammerveien betjenes ikke holdeplassene Krutthusbakken og Ladehammeren, dette på grunn av bygging av ny Lade skole. Rute 3 kjører avvikende trasé via holdeplassene Lade allé og Jarlsborgveien.

  • I Høyskoleringen betjenes ikke holdeplassene Gløshaugen nord og Gløshaugen syd, dette på grunn av veiarbeid. Rute 5, 22 og 155 kjører kjører avvikende trasé via Elgeseter gate og Strindvegen.

  • På Heimdal betjenes ikke holdeplassene Breidablikk skole, Distriktslege Øverlids vei, Kvenildveien og Sandbakken, dette på grunn av veiearbeid. Rute 11 kjører avvikende trasé fra Breidablikk skole til Johan Tillers vei, Mentz Skjetnes vei, Oppsynsmann Eggens vei, Terminalen, Heggstadmoen 4, E.A. Smith og Heggstadmyra.

  • På fylkesvei 704 mellom Sandmoen og Klæbu er det veiarbeid, og det innebærere at holdeplassene Torgaardssletta, Torgardshaugen, Sjøla og Hallansvingen ikke betjenes. Rute 47 innstilles i sommer og rute 48 ny trasé for å betjene holdeplassene Hesttrø, Prestgårdskrysset, Sørborgen, Tanem bru, Tanem gård, Tanemkrysset 1 og 2, Tanemsmovegen og Brannåsen.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter