Ekspressfart for alle som vil servere øl i Innherredsveien

Miljøgata i Innherredsveien er snart klar. Nå har politikerne også sørget for fortgang for alle som vil starte opp eller utvide uteservering der.

Foran i køen: De som vil starte opp noe koselig som de trenger kommunal godkjenning til. 

Saken oppdateres.

Mandag denne uken skulle egentlig prøveprosjektet med Innherredsveien som miljøgate starte opp. Det blir imidlertid noen dager forsinkelser før gata sperres for trafikk.

Uansett: Politikerne fattet denne uken et vedtak som skal bidra til mer liv og røre i gata.

Alle partiene – bortsett fra Ap og KrF – sluttet nemlig opp om SVs forslag: «I forbindelse med prøveprosjektet med miljøgate i Innherredsveien ber formannskapet rådmannen sørge for at søknader knyttet til bl.a. uteservering og gategrunnsleie behandles så raskt som mulig.»

Kort trøndersommer

- Vi sender et signal til rådmannen om at søknader om leie av gategrunn eller servering må prioriteres. Prosjektet skal jo bare pågå i et halvt år, og den trønderske sommeren er kort, sier Ottar Michelsen (SV).

Les også: Nå stenger denne veien for gjennomkjørende trafikk i seks måneder

Han sier prøveprosjektet handler om mer enn bare å gjøre noe med trafikken i Innherredsveien.

- Vi vil legge til rette for liv og røre. Dersom det dukker opp initiativ, må de få svar raskt. Jeg vet at det er en del aktører som i alle fall har tenkt tanken, sier Michelsen.

- Skuffende av Ap

Arbeiderpartiet har tidligere blitt beskyldt for å stikke kjepper i hjulene for miljøgata, og initiativet lå lenge på vent på grunn av uenighet mellom kommunepolitikerne og fylkespolitikerne i Arbeiderpartiet.

I formannskapet tirsdag protesterte Marek Jasinski (Ap) mot SVs initiativ, og sa blant annet at det vil være urettferdig for andre dersom noen søknader om uteservering eller gategrunnsleie skal legges foran i bunken. Michelsen kommenterer:

- Det er skuffende at Ap igjen klarer å være negative, sier Michelsen.

Forslaget ble vedtatt mot Aps fire stemmer og KrFs ene stemme.

- Det er mange saker administrasjonen skal behandle raskt og effektivt, men dette får ta den tiden det trenger og i rett rekkefølge, skriver Geirmund Lykke (KrF) i en sms.

På forsiden nå