Ekspressfart for alle som vil servere øl i Innherredsveien

Miljøgata i Innherredsveien er snart klar. Nå har politikerne også sørget for fortgang for alle som vil starte opp eller utvide uteservering der.

Foran i køen: De som vil starte opp noe koselig som de trenger kommunal godkjenning til.  Foto: Kim Nygård

Saken oppdateres.

Mandag denne uken skulle egentlig prøveprosjektet med Innherredsveien som miljøgate starte opp. Det blir imidlertid noen dager forsinkelser før gata sperres for trafikk.

Uansett: Politikerne fattet denne uken et vedtak som skal bidra til mer liv og røre i gata.

Alle partiene – bortsett fra Ap og KrF – sluttet nemlig opp om SVs forslag: «I forbindelse med prøveprosjektet med miljøgate i Innherredsveien ber formannskapet rådmannen sørge for at søknader knyttet til bl.a. uteservering og gategrunnsleie behandles så raskt som mulig.»

Kort trøndersommer

- Vi sender et signal til rådmannen om at søknader om leie av gategrunn eller servering må prioriteres. Prosjektet skal jo bare pågå i et halvt år, og den trønderske sommeren er kort, sier Ottar Michelsen (SV).

Les også: Nå stenger denne veien for gjennomkjørende trafikk i seks måneder

Han sier prøveprosjektet handler om mer enn bare å gjøre noe med trafikken i Innherredsveien.

- Vi vil legge til rette for liv og røre. Dersom det dukker opp initiativ, må de få svar raskt. Jeg vet at det er en del aktører som i alle fall har tenkt tanken, sier Michelsen.

- Skuffende av Ap

Arbeiderpartiet har tidligere blitt beskyldt for å stikke kjepper i hjulene for miljøgata, og initiativet lå lenge på vent på grunn av uenighet mellom kommunepolitikerne og fylkespolitikerne i Arbeiderpartiet.

I formannskapet tirsdag protesterte Marek Jasinski (Ap) mot SVs initiativ, og sa blant annet at det vil være urettferdig for andre dersom noen søknader om uteservering eller gategrunnsleie skal legges foran i bunken. Michelsen kommenterer:

- Det er skuffende at Ap igjen klarer å være negative, sier Michelsen.

Forslaget ble vedtatt mot Aps fire stemmer og KrFs ene stemme.

- Det er mange saker administrasjonen skal behandle raskt og effektivt, men dette får ta den tiden det trenger og i rett rekkefølge, skriver Geirmund Lykke (KrF) i en sms.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå