Dette store cruiseskipet var på besøk i Trondheim

«Norwegian Jade» lå til kai i Trondheim havn i ti timer før det cruiset videre til Svartisen.

Norwegian Jade lå til havn i ti timer ved Trondheim havn fredag 7. juli.   Foto: Mariann Dybdahl

Saken oppdateres.

Fra klokken 8–18 lå det det massive cruiseskipet «Norwegian Jade» ved turistskipskaien i Trondheim på fredag. Skipet er det andre av Norwegian Cruise Line sine cruiseskip i Jewel-klassen, og ble bygget i Tyskland.

- Det er nok et av de største skipene som har vært her, men ikke helt det største, forteller Anita Johansen som jobber i havnevakta i Trondheim havn.

Det opprinnelige navnet på skipet er «Pride of Hawaii», men siden 2008 ble det bærer av navnet «Norwegian Jade». 

 

Ifølge Trondheim havn sine nettsider hadde skipet vært i Ålesund før trondheimsbesøket, og etter å ha tilbrakt ti timer ved havnen her, tutet det farvel og satte kursen mot Svartisen.

Her finner du en oversikt over hvilke cruiseskip som kommer til Trondheim i 2017.

Skiftet navn i 2008

Det opprinnelige navnet på skipet er «Pride of Hawaii», men siden 2008 ble det bærer av navnet det har i dag. I 2008 ble det nemlig gjort en del endringer på skipet, hvor det blant annet ble malt om, og for å matche resten av flåten ble skipet døpt om til «Norwegian Jade».

Synlig: Cruiseskipet er godt synlig fra flere steder i byen. 

 

Skipet har plass til nesten 2500 passasjerer, er 294,14 meter langt og har totalt 15 dekk.

Tidlig sesongstart

I år startet cruisesesongen tidlig i Trondheim med det tyske cruiserederiet Aidas skip «Aidacara», som besøkte Trondheim for første gang allerede 21. februar. Anløpet markerte dermed starten på cruisesongen i 2017, og totalt skal det avlagt til sammen 59 cruiseanløp. Det vil si at skipene skal legge til kai. I 2016 var det totalt 58 anløp, dermed blir det en økning på ett skip i år kontra i fjor.

I 2016 var det totalt 58 cruiseanløp i Trondheim, i år er det beregnet å bli 59. 

 

Det er heller ikke første gang i år at cruiseskipet tar turen innom Trondheimsfjorden. 25. juni lå det ankret ved Ila, ifølge Johansen.

På forsiden nå