Ole Henry skal sykle fra Trondheim til Bergen – på sparkesykkel

Han gruer seg mest til å klatre over tunnelene.

GRUGLEDER SEG: Ole Henry Snildalsli skal tilbringe 16 dager på sparkesykkel fra og med mandag ettermiddag. Turen går fra Trondheim til Bergen, og Ole Henry sier han grugleder seg.  Foto: Sebastian S. Bjerkvik

Saken oppdateres.

- Nå har jeg sagt det, så nå må jeg bare gjøre det, sier en entusiastisk Ole Henry Snildalsli.

Han skal sykle fra Trondheim til Bergen – på sparkesykkel. Turen, som er på til sammen 76 mil, forventer han å bruke om lag 16 dager på. Med seg i sekken har han telt, stormkjøkken, klær og kanskje ei fiskestang.

- Skulle jeg ha syklet gjennom Hitra, som jeg vet er langt unna, så hadde det ikke gått. Derfor er det litt fint at jeg ikke vet hvor langt unna alle stedene på ruta mi er!

LES OGSÅ: Lørdag sykler Arne (66) Styrkeprøven for 50. gang. Han feirer med å få med seg 60 venner via Facebook

Skal dokumentere turen

Ole Henry forventer å være på sparkesykkelen 13–14 timer hver dag, for å få unnagjort om lag 6 mil dagen.

- Jeg skal ta det med ro og ta pauser hvis jeg trenger det, sier han.

Når han ikke sykler skal han slå opp telt, og kanskje fiske litt. Ellers vil mye tid gå til å filme turen for folk som følger han på sosiale medier. Han skal blant annet ha livesendinger og filme hele turen med GoPro-kamera.

- Det er jeg glad for, da blir det som om jeg har noen å prate med hvis jeg blir ensom.

Gruer seg til tunnelene

- Jeg har snakket om å sykle Trondheim-Bergen før, så folk har liksom ventet på dette. En av lærerne mine har spurt hvert år om det er denne sommerferien jeg skal gjennomføre det.

Ole Henry forteller at han i utgangspunktet hadde tenkt å ta turen for noen år siden, men heller endte opp med å sparkesykle fra Oppdal til Åre.

- Foreldrene mine frarådet meg å sykle til Bergen, de mente det var farlig på grunn av trafikken og tunnelene. Nå har jeg funnet en rute langs kysten, og jeg skal unngå E6. Nå er foreldrene mine litt mer positive.

Ruta han har sett for seg utgjør 76 mil og er dermed noe lengre, men han unngår til gjengjeld mye tung trafikk. Tunnelene tror han blir utfordrende.

- Der har jeg ikke lov å sykle, så jeg må klatre over. Det tror jeg er lov. Men det kommer nok til å bli tungt.

Han er ikke alene om å legge ut på lange turer med sparkesykkel. I 2013 forsøkte Tristan Hauff og Rainer Livet å rette verdensrekord med å sykle 2000 km.

Sprengte colabokser

Det er ikke første gang Ole Henry legger ut på langtur. På turen fra Oppdal til Åre syklet han langs E6 i enkelte strekninger.

- Da måtte jeg hoppe i grøfta hver gang det kom en lastebil, og det var litt skummelt.

Ellers har han nesten bare gode erfaringer etter forrige tur:

- Eller, jeg tryna på en grusvei en gang. Jeg slo meg ikke, men jeg hadde åtte colabokser i sekken som sprengtes. Det var litt kjipt, sier han.

Du orka altså å ha åtte colabokser i sekken når du skulle sparkesykle hele dagen?

- Ja, det frista sånn!

Ole Henry har tidligere lovet å sparkesykle èn meter for hver krone russekullet hans klarte å samle inn til kreftforeningen, men valgte å utvide turen til Trondheim - Bergen siden han allerede hadde tenkt mye på å gjøre akkurat det.

Med lidenskap for sparkesykkelen

Ole Henry sier selv at han ikke er noe friluftsmenneske. Han har heller ikke trent seg opp for turen.

- Jeg er veldig glad i sparkesykkelen min, da. Jeg har trikset på den siden 7. klasse. På den tiden drev mange med skateboard og BMX, men jeg ville gjøre noe annerledes.

Han tror ikke folk trenger så mye mer enn forkjærlighet for sparkesykkel for å gjennomføre den typen tur som han nå legger ut på.

Men hva skjer om hjulene på sparkesykkelen ryker før den tid?

- Da må jeg gå, for frem skal jeg.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

LITEN SYKKEL: - Jeg skulle egentlig hatt en litt høyere sparkesykkel, men mamma kastet den forrige fordi den manglet et hjul, forteller Ole Henry. 
    
      (Foto: Sebastian S. Bjerkvik)

LITEN SYKKEL: - Jeg skulle egentlig hatt en litt høyere sparkesykkel, men mamma kastet den forrige fordi den manglet et hjul, forteller Ole Henry.  Foto: Sebastian S. Bjerkvik

TRIKSER: Ole Henry forteller at han tror man må like sparkesykling for å gjennomføre en tur som hans. Han sammenligner det med at sykkelentusiaster ofte sykler fra Trondheim til Bergen. 
    
      (Foto: Sebastian S. Bjerkvik)

TRIKSER: Ole Henry forteller at han tror man må like sparkesykling for å gjennomføre en tur som hans. Han sammenligner det med at sykkelentusiaster ofte sykler fra Trondheim til Bergen.  Foto: Sebastian S. Bjerkvik

FLYR TILBAKE: Vel framme i Bergen skulle han egentlig besøke søskenbarn, men han tror ikke han rekker å komme dit før de drar på ferie. Da spørs det om det ikke blir en natt på hotell, før han flyr tilbake til Trondheim. 
    
      (Foto: Sebastian S. Bjerkvik)

FLYR TILBAKE: Vel framme i Bergen skulle han egentlig besøke søskenbarn, men han tror ikke han rekker å komme dit før de drar på ferie. Da spørs det om det ikke blir en natt på hotell, før han flyr tilbake til Trondheim.  Foto: Sebastian S. Bjerkvik

På forsiden nå