- Det var mest for moro skyld at jeg bestilte skiltene. Jeg syntes det var litt morsomt da jeg så at det gikk an, sier Vegard Myhre (27) fra Trondheim, kjent som «tacokongen» blant venner.

Nå kjører han rundt med bilskilt med bokstavene TACO. Det var Broom som omtalte saken først.

Raskt ute med å bestille

Vegard var raskt ute da Statens vegvesen i juni åpnet for at folk kan bestille såkalte personlige bilskilt.

- Jeg logga meg på nettsiden til Statens vegvesen da tilbudet ble åpnet. Først gikk siden i svart, men etter 20 minutter kom jeg igjennom. Og da var TACO fortsatt ledig. Jeg la inn bestilling, og etter noen uker fikk jeg skiltet, sier Vegard.

Taco tre ganger i uka

27-åringen er godt over middels glad taco.

- I begynnelsen var taco festmiddag, men etter hvert fikk jeg veldig sansen for det og begynte å spise taco to- til tre ganger i uka. Etter hvert begynte folk å kommentere på at jeg spiser taco hele tiden, og begynte å kalle meg for tacokongen, sier Vegard Myhre.

Kostet 9 000 kroner

Det er langt ifra gratis å kjøre rundt med favorittmaten på bilskiltene. Vegard måtte punge ut hele 9000 kroner for TACO-skiltene.

- Det er noen som ikke skjønner at jeg bruker penger på dette. Men jeg har oppfattet at mye av pengene som kommer inn skal brukes til forskning og trafikksikkerhet, og det synes jeg det er fint å støtte opp om.

Kostbar taco: Vegard måtte ut med 9000 kroner for bilskilt med påskriften TACO. Foto: Privat

Blir lagt merke til

Det har ikke manglet på oppmerksomhet etter at Vegard fikk TACO-skilter på bilen sin for rundt 2 uker siden.

- Det skaper kanskje litt mer blest enn hva jeg trodde, jeg opplever at folk kjører sakte forbi for å ta bilde av skiltene. Det er sikkert fordi dette er nytt, og det vil sikkert roe seg med tiden. Og man kan jo nesten ikke bestille slike skilter, og så bli sur for at folk kommer og viser interesse, sier Vegard.

Kjører drømmebilen

Det er slett ikke bare skiltene som har et personlig preg når det gjelder kjøretøyet til Vegard. Bilen er nemlig en helt ny BMW X5 40d, som han selv har spesialkomponert.

- Jeg satt noen timer hos en bilselger i fjor høst og bygde opp bilen fra topp til tå. Den har ekstrautstyr for mellom 400 000 og 500 000 kroner, blant annet varmesøkende kamera. Bilen kostet rundt 1,3 millioner kroner, og jeg har drømt om den lenge, sier Vegard.

Send oss bilder

Kjører du bil med et spesielt bilskilt? Eller har du lagt merke til biler med spesielle bilskilt? Send oss bilder til webred@adresseavisen.no.