Fyllekjørte på felgen gjennom Trondheim

27-åringen hadde 2,22 i promille og kjørte rundt med to punkterte dekk.

Dømt: Slik så fordekket til 27-åringen ut etter promilleferden i mars. Nå er han dømt til fengsel i 21 dager.Foto: Politiet

Saken oppdateres.

Det var på formiddagen 19. mars i år at 27-åringen satte seg bak rattet i beruset tilstand. Ferden gikk fra Ravnkloa i Trondheim Sentrum til Bøckmans vegen på Rognheim – en avstand på rundt fem kilometer.

LES OGSÅ: Advokat dømt for promillekjøring

Høy promille

Trønderen ble tatt av politiet og måtte avgi blodprøve. Analysene viste senere at han hadde en promille på 2,22 nærmere én time etter kjøringen, ifølge en fersk dom fra Sør-Trøndelag tingrett.

Da 27-åringen møtte i retten nylig avla han en uforbeholden tilståelse. Ifølge dommen skal det vanligvis reageres med bot og ubetinget fengsel når alkoholkonsentrasjonen i blodet er over 1,2 promille. Påtalemyndighetens straffeforslag var fengsel i 21 dager, noe tingretten også mente var en passende reaksjon.

LES OGSÅ: Mistet førerkortet etter promillekjøring

LES OGSÅ: Kjørte bilen i grøfta med 3,1 i promille

- Felgen nedslipt

Dommeren skriver i avgjørelsen at det av allmennpreventive årsaker må reageres strengt mot kjøring i påvirket tilstand, og det er skjerpende for straffen at mannens ferd foregikk midt i byen på en søndag formiddag. I tillegg kjørte mannen deler av strekningen med punkterte dekk. Da bilen stoppet var venstre fordekk borte og felgen helt nedslipt som følge av kjøringen. Også venstre bakdekk var punktert. Retten mener at bilen i denne tilstanden var «særlig trafikkfarlig». Den uforbeholdne tilståelsen i rettsmøtet gir mannen strafferabatt.

I tillegg til den ubetingede straffen må mannen betale en bot på 30 000 kroner. Han fradømmes også førerkortet for en periode på to og et halvt år.

27-åringen vedtok dommen på stedet.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå