Vi møter Andrei Pirin på jobb på fortauet i Innherredsveien, der han vasker vinduer i 20 meters høyde med beina godt plantet på bakkenivå. Han forteller gladelig om både jobben og den avanserte maskinen han benytter.

- Det er en ganske spesiell innretning. Vaskevannet blir renset gjennom forskjellige filtre, som gjør metoden helt organisk. I vannet du vanligvis får i springen er det partikler, som kan legge igjen flekker og merker på vinduet.

Når vannet går gjennom en slik ionisering blir det fritt for partikler. Både effektivt og miljøvennlig, ifølge Andrei.

- Det er ingen kjemikalier i dette vannet. Det er den mest økologiske formen for vindusvask du finner, sier han.

Det ioniserte vannet pumpes videre gjennom en slange, festet til Andreis teleskopbørste høyt der oppe.

Sju etasjer over bakken

Andrei er både høyt og lavt på jobb for Trondheim renholdsservice i sommer. Stanga han håndterer har en maksrekkevidde på 22 meter, og Andrei er stadig på oppdrag i de øverste etasjene.

- Jeg jobber overalt i Trondheim. Den høyeste jobben jeg har gjort i sommer var i syvende etasje, i et bygg i Elgeseter gate, forteller han.

Opprinnelig kommer Andrei fra Latvia. Det er rundt to år siden han kom til Norge, og vindusvask er nå heltidsjobben hans.

Hva er din drømmeferie?

- Jeg er ikke så veldig glad i ferie, for å være ærlig. Men før jeg kom til Norge var jeg mye på reiser rundt om i verden. Ferieturer har jeg egentlig gjort meg ferdig med, sier han.

De beste turminnene hans er fra reiser i Asia. Andrei trekker fram fremmede kulturer i India og Japan som det mest interessante han har opplevd på reise.

- Den japanske kulturen er ekstremt forskjellig fra den vi er vant med. De er alltid så høflige.

Sommerfavoritter:

I glasset: Grønn te, uavhengig av temperaturen ute.

På grillen: Pølser.

Musikk: Et hvilket som helst lydspor fra en film.