Fra Rindal til Bindal - del 3:

Kommende uke skal Adresseavisen igjen ut og besøke kommuner i Trøndelag

Adresseavisen drar ut for å jakte spennende historier fra «nye Trøndelag». Melhus, Skaun, Malvik, Klæbu og Agdenes er de utvalgte destinasjonene for denne tredje Rindal til Bindal-uken.

Turklare: Disse blir blant Adresseavisens Rindal til Bindal-utsendinger i uke 30. Fra venstre; journalist Stian Kristoffer Sande, journalist Ingrid Ramberg og fotograf Leikny Havik Skjærseth. 

Saken oppdateres.

I uke 27 og 28 reiste Adresseavisen fra Rindal til Bindal, for å utforske det mulige nye Trøndelag. Fylkessammenslåingen mellom Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag blir en realitet fra 1. januar 2018. Om nordmøringene i Halsa og Rindal og nordlendingene i Bindal blir med, er ennå ikke avgjort.

LES OGSÅ: Les igjen alle sakene fra de to første ukene med Rindal til Bindal

Nå reiser vi ut igjen, denne gangen for å utforske noen av kommunene som ligger i trondheimsregionen samt Agdenes.

Sammenslått og frastått

Reisen starter opp igjen på mandag 24. juli. På turen skal vi blant annet innom Sør-Trøndelags nest mest folkerike kommune - Melhus.

LES OGSÅ: Kan Melhus bli et hyggelig sted?

Reportasjelaget vil også vende snuten mot Skaun. Der var det lenge debatt om mulig kommunesammenslåing, men til slutt endte det med at Skaun, likt som Melhus, sa nei til å slå seg sammen med andre.

LES OGSÅ: I disse kommunene fortsetter debatten om sammenslåing

Pendlerkommunen Klæbu skal besøkes. Vi regner med at vedtaket om sammenslåing med Trondheim ennå diskuteres heftig blant innbyggerne.

LES OGSÅ: Her er to ordførere som vil slå seg sammen

Senere i uken vil Adresseavisen dra innom Malvik. Kommunen har også diskutert mulig sammenslåing med Trondheim, men har foreløpig valgt å stå på egne ben.

LES OGSÅ: Disse kommunene blir slått sammen i Trøndelag

Foruten kommuner i trondheimsregionen skal vi også besøke Agdenes. Kommunen tar 1. januar 2020 del i en av landets største sammenslåinger målt etter antall kommuner, når den sammen med Orkdal, Meldal og deler av Snillfjord danner nye Orkland kommune.

Vi ønsker lesertips

Tidligere reportasjelag mottok massevis av gode og interessante tips da de var på sine turer. Igjen oppfordrer vi lesere til å hjelpe oss i å få fatt i gode fortellinger om nye og gamle trøndere, unike historier, spennende plasser og aktiviteter.

Du kan følge turen på #mintrønderhistorie på adressa.no, og bidra selv med bilder og historier - uansett hva du holder på med eller hvor du befinner deg i Trøndelag.

Så, hva du synes vi bør skrive om? Har du noe du vil vise fram? Kjenner du noen artige trøndere og historier? Finnes det noen «hemmelige» steder flere burde få høre om?

Melhus-, Skaun- og Klæbutips kan sendes enten på e-post eller SMS til:

Stian Kristoffer Sande: stian.sande@adresseavisen.no, Tlf: 975 39 221

Malvik- og Agdenestips kan sendes enten på e-post eller SMS til:

Ingrid Ramberg: ingrid.ramberg@adresseavisen.no, Tlf: 959 77 879

På forsiden nå