Nå får søkerne til høyere utdanning beskjed om de har kommet inn på de studiene de ønsker.

- Årets opptak viser at NTNU er et populært studiested, sier prorektor for utdanning, Berit Kjeldstad.

Se lista over de vanskeligste NTNU-fagene å komme inn på her.

Flere jenter

Prorektor Kjeldstad trekker særlig fram at IKT-fagene er populære og vanskelige å komme inn på.

NTNU har flere studieplasser innen informasjonsteknologi dette året. Likevel er det vanskeligere å komme inn enn i fjor. Det er Berit Kjeldstad veldig glad for.

Nå viser det seg også at det er flere jenter enn i fjor som kommer inn på de fagene som er vanskeligst å komme inn på:

  • Medisin: 67 prosent jenter mot 65 i fjor

  • Industriell økonomi og teknologiledelse: 31 prosent i år mor 24 i fjor

  • Nanoteknologi: 36 prosent i år mot 30 i fjor

  • Kybernetikk og robotikk: 30 prosent jenter mot 20 i fjor

  • Datateknologi: 27 prosent mot 22 i fjor

- Men vi skulle gjerne hatt flere jenter på de teknologiske fagene, sier Kjeldstad.

Vanskelig å komme inn

– Generelt er dette gledelige tall. Ved mange studieprogram er det høyere poenggrenser enn i fjor. Vi har mange attraktive studier med svært kvalifiserte søkere. Dette viser at NTNU er et populært studiested, sier prorektor for utdanning Berit Kjeldstad.

Dette er andre opptaket etter fusjonen der NTNU ble slått sammen med høyskolene i Sør-Trøndelag, Ålesund og Gjøvik. Og Gjøvik er også plassert på ti på topp blant de vanskeligste fagene å komme inn på med bachelorutdanningen i «Økonomi, ledelse og bærekraft». Der er poenggrensen 59,2. Også i år er det aller vanskeligst å komme inn på medisin. Der er poenggrensen 66,9.

Femårig lærerutdanning

Grunnskolelærerutdanningen er ekstra interessant i år fordi det er første året alle som skal bli lærere må ta master. Til nå har grunnskolelærerutdanningen vært fire-årig. Fra dette studieåret tar lærerutdanningen fem år.

«Satsingen på lærerstudier kan være i ferd med å gi resultater. NTNU opplever gode søkertall til de fleste lærer- og lektorutdanningene.» skriver NTNU i en pressemelding.

- Særlig er det gledelig at grunnskolelærerutdanningen fra 1.-7. trinn har ventelistem sier Kjeldstad. Utdanningen er lagt om fra i fjor, og det er vanskelig å sammenligne inntaktskravene fra i fjor.

- Grunnskolelærerutdanningen for 1.- 7. trinn har hatt færrest søkere. Det er veldig positivt at vi får fylt opp alle plassene og at det er venteliste.

Poenggrensene for grunnskolelærerutdanningen ved NTNU  er 47,8 for 5.-10. trinn matematikk. I norsk er det 45,6 og for 1-7 er det 42,4.