Torsdag morgen kunne de som streifet innom Lademoparken få se et spesielt syn: Fontenen som står i parken hadde blitt fylt av såpe, og var dermed fylt av skum.

- Dette er et problem som skaper mye unødvendig ekstraarbeid, sier Odd Arne Nilsen, driftsleder for idrett, park og skog i Trondheim bydrift.

Vanskelig å forhindre

Nilsen forteller at dette skjer med byens fontener med jevne mellomrom. Han sier det er lite Trondheim bydrift kan gjøre for å forhindre at det gjentar seg.

- Vi oppfordrer folk til å tenke på fellesskapet. Vi ønsker ikke at dette skal skje, og vi tror ikke brukere av Lademoparken ønsker det heller, sier han.

Trondheim bydrift har tidligere gjort det klart at de betrakter disse påfunnene som hærverk.

- Vi må dra ut for å rengjøre fontenen. Den må tappes og spyles grundig, og det er en ganske stor operasjon. Som man vet etter å ha tatt oppvasken, kan det skumme opp ganske fort bare det gjenstår små mengder Zalo.

For noen år siden ble vannet i samme fontenen farget rosa.

LES OGSÅ KOMMENTAR: Foreldre er nøkkelen til å få slutt på hærverk

Kan anmeldes

Nilsen sier at Trondheim bydrift generelt er fornøyd med folks oppførsel.

- Vi har lite hærverk i byen. Det dukker opp et par ungdomsstreker på våren, og det forsøples litt i fadderukeperioden.

Han kaller dette for små problemer som man må leve med, og er fornøyd med at mengden hærverk og forsøpling generelt har gått ned de siste årene. Det har imidlertid vært tilfeller av tømming av vaskemiddel i fontener som har blitt anmeldt.

- Vi har godt samarbeid med politiet, som ser om de kan løse opp i situasjonen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter