Kjørte på E6 i 80 km/t med usikret last: - Skremmende

Vegvesenet er lite imponert etter å ha sett videoen av en bilist som kjører opp Okstadbakken med usikret last på tilhengeren.

Saken oppdateres.

Det var onsdag kveld at episoden fant sted. En video innsendt av en tipser viser en personbil med tilhenger som ligger i nærmere 80 km/t på E6 mot Tiller. På tilhengerplanet ligger det flere planker, og deler av det som kan se ut som et skap, usikret. Noen av trebitene stikker også ut av tilhengeren. I bilen sitter det flere personer.

LES OGSÅ: Biljakt endte da stjålet elbil gikk tom for strøm

- Stor risiko

Leif Jarle Bergseth, avdelingsingeniør ved utekontroll i Statens vegvesen, reagerer på det han får se i videoen.

- Det er skremmende å se. Det viser hvor lite bevisst man er på faren som kan oppstå. Det er stor risiko inne i bildet her, sier han og fortsetter:

- Slik som jeg ser det så er lasten helt usikret, og da kan det jo ramle av i fart, for så å treffe andre biler eller motorsykler. Denne bilisten hadde garantert blitt stoppet og fått påpakning om å sikre lasten. I tillegg hadde vi nok vurdert en anmeldelse. Dette er ting som kan treffe andre trafikanter, og det er snakk om høy fart.

LES OGSÅ: Kjørte stjålet bil med tjuvgods da han kolliderte med politiet

- Må læres gjennom kjøreopplæring

Han er ofte ute i trafikken for å kontrollere at alt skal gå vel for seg. Slike situasjoner har han dog sjelden opplevd.

- Dette skjer ikke veldig ofte. Vi opplever at de fleste er bevisste på lastesikring og gjør en god jobb. Andre trenger kanskje litt mer veiledning.

LES OGSÅ: Marvin (21) fant sin stjålne bil - da startet biljakten

Er det behov for bedre bevisstgjøring på dette området?

- Det må i så fall gjelde i kjøreopplæringen til personbil. Der kan det nok være litt uvitenhet ute å gå. De som tar førerkort som innebærer kjøring med større hengere eller tungbiler får jo opplæring i lastesikring. Det er ofte dem vi ser gjør det ordentlig når vi er ute på kontroller også, sier Bergseth.

LES OGSÅ: Smadret garasjeport med tilhengeren full av felger

For vegvesenet er det vanskelig å skulle drive opplæring mener han.

- Vi ser jo på det som har med trafikksikkerhet å gjøre, noe som også går på lastesikring, i tillegg til andre tekniske ting. Men dette med sikring av last må tas gjennom kjøreopplæringen om kunnskapen skal bli bedre. Så det blir såklart vanskelig om man da ikke er særlig interessert i å lære heller, avslutter han.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå