Sammen med de andre partiene i storkoalisjonen snakket partitoppene i Trondheim ut om sommerens store politiske sak: Samarbeidet i storkoalisjonen og diskusjonen om åpenhet og utlufting i rådhuset. Etter halvannen times møte kom partitoppene fra KrF, Venstre, Pensjonistpartiet, Senterpartiet, SV, Ap og De Grønne ut av ordførerkontoret. Det første som ble avklart var at De Grønne fortsetter som en del av samarbeidet, og Hilde Opoku fortsetter som varaordfører.

- Det hjelper å sitte rundt et bord og snakke sammen, kommenterte ordfører Rita Ottervik.

Hun og Opoku var enige om at Granåsen-erklæringen ligger til grunn - samtidig som man skal gå gjennom hvordan man kan åpne kommunen mer enn det som er tilfelle i dag.

- Det er flere debatter som er blitt til en. Vi har nå vært opptatt av hvordan vi skal åpne opp en lukka kultur, som vi selv også har vært en del av, sa Hilde Opoku etter møtet.

Ordfører Rita Ottervik sa at hun reagerte på flere av uttalelsene som har kommet i sommer og som hun ikke kjenner seg igjen i. Men nå inviterer hun varaordføreren med på møtene med rådmannen som til nå bare har vært mellom ordfører og rådmann.

- Du må gjerne delta på møtene de gangene vi får til å ha dem i rådhuset, hvis det er det som skal til, sa ordfører Ottervik henvendt til Opoku.

Opoku tok selvkritikk på formen og timingen på utspillet om lukket kultur, men står fast på innholdet.

- Dette er en viktig sak for oss og jeg er glad vi skal gå gjennom hvordan vi kan forbedre dette, sa Opoku.