Nå er Mat- og bryggerifestivalen i gang

Åpningen av årets matfestival gikk av stabelen i Ravnkloa. I tradisjonen tro ble roerne som kom sjøveien fra Frosta tatt imot i havna.

Saken oppdateres.

- Vi har tatt med oss nepe, blomkål, gulerøtter og brokkoli som dyrkes på Frosta, sier Dagfinn Sørheim, pensjonert bonde på Sørheim gård.

Viser mangfold: Dagfinn Sørheim, pensjonert bonde fra Frosta sier det er viktig å få vise fram mangfoldet av grønnsakene fra hjemkommunen.   Foto: Kristine Eid


Han forteller at bøndene kommer for å vise fram mangfoldet av grønnsaker som finnes på Frosta.
- Det er viktig for de lokale produsentene å promotere varene sine på matfestivalen, sier Sørheim.

De hundretalls menneskene som hadde møtt opp til åpningen av festivalen fikk høre statssekretær i Nærings- og Fiskeridepartementet Roy Angelvik holde åpningstale.

I tillegg laget Mikael Forselius retter med reinkjøtt. Det var musikkinnslag med Musikklaget Laat fra Inderøy og sang fra konferansier Marte Hallem.
I samlet tropp gikk de frammøtte opp til Torvet for å fortsette festivalen.

På forsiden nå