Stargate konsertdebuterer i Trondheim

- Helt spesielt, sier stjerneprodusentene Stargate til VG om det å stå på scenen selv.

Mikkel Eriksen og Tor Erik Hermansen i Stargate konsertdebuterer i Borggården i Trondheim i kveld.   Foto: PRESSEFOTO

Saken oppdateres.

Tor Erik Hermansen og Mikkel Storleer Eriksen fra Trondheim har hatt kjempesuksess under navnet Stargate, og gjort «alt» bak scenen. De har blant annet fått topp-plasseringer på internasjonale hitlister med låter produsert for blant andre Rihanna og Beyoncé.

I kveld er det de to produsentene selv som entrer scenen i Borggården i hjembyen under sin aller første helaftens konsert.

Vil skape noe

– Det viktigste er at det er gøy å lage det. Vi har alltid likt å lage ting. Enten det er låter for de helt nye artistene eller for de aller største artistene, så har vi alltid vært fascinert av prosessen fra å få ting til å bli noe. Dette har noe av det samme ved seg, å skape noe fra ingenting, sier Hermansen til VG om det å spille foran publikum.

LES OGSÅ: Tilbake til røttene

Ny utfordring

– Vi har heldigvis mye materiale å ta av, så vi starter ikke helt på null der. Det er en ny utfordring. Det blir ikke bare enda en dag i studio, plutselig er vi her og prøver å få dette til å stemme, legger han til.

Duoen sier til VG at selve inspirasjonen til å gi ut musikk under eget navn og selv stå på scenen kom fra et samarbeid med bandet Coldplay. I fjor sommer varmet de to opp for 90.000 publikummere under en Coldplay-konsert i Los Angeles. Det ga mersmak. – Chris Martin hadde rett i at det å stå på scenen og føle den energien er noe helt spesielt, sier Tor Erik Hermansen.

– Det er gøy å spille live og få direkte kontakt med publikum. Det er gøy å gjøre noe med grafikk, skjermer og lys slik at det blir en totalopplevelse. Vi har sikkert blitt inspirert av festivaler som Coachella og av andre som spiller. Vi vil prøve å gjenskape den følelsen, legger Mikkel Eriksen til.

LES MER I VG: - Helt spesielt

På forsiden nå