Her er Trøndelags nye redningsskøyte

«Jens Bye» donert til Redningsselskapet av Anna-Synnøve Bye og hennes familie.

Anna-Synnøve Bye taes imot på redningsskøyta hun og familien har donert til Trøndelag og Redningsselskapet.  Foto: Redningsselskapet

Saken oppdateres.

Den nye redningsskøyta, som er i Staff-klassen, ble døpt sist lørdag foran mange skuelystne ved Krigsseilerplassen i Trondheim.

Redningsskøyta bærer navnet «Jens Bye» etter grunnleggeren av Fosen Mekaniske Verksteder AS. Den er donert til Redningsselskapet av Jens Byes datter Anna-Synnøve Bye og hennes familie.

LES OGSÅ: Reddet Jakob (19) fra drukningsdøden

- Familien Byes gave til Trondheim

- Dette er familien Bye sin gave til Trondheim, Trondheimsfjorden og Trøndelagskysten, som min far kjente som sin egen bukselomme. Ved å la hans navn leve videre i en sprek og topp moderne norskbygget redningsskøyte, føler jeg at vi hedrer det mangesidige mennesket han var, sier Anna-Synnøve Bye ifølge en pressemelding fra Redningsselskapet.

Fosen Mekaniske Verksteder AS var Jens Byes livsverk, som datteren Anna-Synnøve tok over og utviklet videre, med blant annet en stor internasjonal portefølje.

En av verdens raskeste

«Jens Bye» blir er en av verdens raskeste redningsskøyter, med en toppfart på 45 knop. Den har også plass til en vannscooter, og har en verdi på rundt sju millioner kroner.

Båten vil være stasjonert ved Skansen i Trondheim og ha en overlappingsperiode med den gamle båten RS Uni. På grunn av en helt annen og mer moderne teknologi, kreves en viss opplæringsperiode før båten er fullt operativ.

Den nye redningsskøyta er ikke bygd for havet, men vil være fast stasjonert i Trondheimsfjorden.

LES OGSÅ: - De kjører som galninger her ute

Måtte knuse flasken selv

Mange hadde møtt opp for å få med seg dåpen, som ble noe spesiell: Den tradisjonelle champagneflasken ville ikke knuse selv om den ble sendt gjentatte ganger mot skroget. Til slutt måte Jens Byes barnebarn Ann-Kristin Bye ta saken i egne hender og selv knuse flasken med full kraft mot skøyta.

I tillegg til musikk og aktiviteter for barna, talte både kulturminister Linda Hofstad Helleland og trondheimsordfører Rita Ottervik under dåpen.

De la begge vekt på den enorme frivillige innsatsen som legges ned blant Redningsselskapets medlemmer og mannskap, og betydningen av at det frivillige redningskorpset i Trondheim nå får styrket sin beredskap gjennom den nye og moderne redningsskøyta.

Redningsskøyta Jens Bye er en gave fra Bye-familien til Redningsselskapet. Sist lørdag ble den moderne redningsskøyta døpt i Trondheim.  
        
            (Foto: REDNINGSSELSKAPET)

Redningsskøyta Jens Bye er en gave fra Bye-familien til Redningsselskapet. Sist lørdag ble den moderne redningsskøyta døpt i Trondheim.   Foto: REDNINGSSELSKAPET

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå