Toppduell mellom Helleland og Giske:- Det er ikke Trond jeg er redd for

Høyres Linda H. Helleland avslørte at hun ikke er redd for verken Trond Giske eller Ap i regjering.

Richard Sagen Linda Hofstad Helleland (H) gikk i kjent stil til angrep på Ap gjennom å kritisere partiets mulige støttepartier. 

Saken oppdateres.

Ap og Høyres toppkandidater i Sør-Trøndelag barket sammen på Adresseavisen og NRK Trøndelags folkemøte på Byscenen tirsdag kveld.

Helleland gikk i kjent stil til angrep på Ap gjennom å kritisere partiets mulige støttepartier.

LES OGSÅ: Nå rykker valgkampsirkuset inn til Trondheim

LES OGSÅ: Slik vil partiene redusere forskjellene i Norge

- Nå går det veldig bra i Norge. Folk er fornøyd med lederskapet til Erna. Jeg frykter faktisk ikke Trond eller Ap. Det er Rødt som vil ha 20 000 kvoteflyktninger og SVs 6-timers dag jeg frykter. Eller De Grønne som vil kutte i oljen. Hvordan skal vi da håndtere en stor eldrebølge. Hvordan ta da vare pengene som har lese og skrivevansker, spurte hun.

- Jeg skjønner godt at Høyre foretrekker å drive valgkamp mot andre parti enn Ap. Sysselsettingsandelen har falt. Jeg tror ikke du trenger å være så redd for Sp og SV heller, Linda. Etter at dere har brukt penger på transportplanen og Forsvaret, har dere ingenting igjen å bruke. Hvis du skal gi 10 eller 15 milliarder i skattekutt, skal det kuttes i skole, barnehage eller sykehus, lurte Giske.

Litt skryt til hverandre

Hva har de rødgrønne fått til i Trondheim, Linda?

- Alle partier har noe bra med seg. Jeg vil også skryte av Trond som har 20-årsjubileum i år på Stortinget. Det trenger vi. Å vie livet sitt til politikken, det er bra, Trond. Ap har fått til en bedre skole og sørget for at flere får barnehageplass i Trondheim, men vi ser at utstillingsvinduet har fått kraftige sprekker, sa kulturministeren om situasjonen i trønderbastionen.

- Linda selv har gjort en god jobb med åpenhet i idretten. Jeg vil også ønske henne velkommen som trondhjemmer etter at Klæbu går inn i Trondheim.

LES OGSÅ: 47 ordførere på tro og ære

LES OGSÅ: Mathias har blitt mobbet siden barnehagen. Han har ikke lenger tro på politikerne

Hvilken trøndersk toppkandidat støtter du? Ta minivalgomaten

- Hva er det verste som vil skje om Høyre og Frp fortsetter, spurte debattlederne Trond Giske.

- De vil fortsette med store skattekutt. 20 milliarder i skattekutt, tidligere har de finansiert det med oljepenger. Det sier de selv ikke går lenger. Derfor vil nye skattekutt, gi velferdskutt. For eksempel vil vi få 1500 færre ansatte i eldreomsorgen om en tar bort eiendomsskatt, sa Trond Giske.

Tror ikke på rent flertall

- Ap er veldig tomme for ideer. Vi vil gjøre ting på en smartere måte, f.eks. veibygging i Trøndelag. E6 gjennom Trøndelag, gjennom Nye veier sparer vi 30 milliarder på helhetlig veibygging. 30 milliarder spart, dobbelt så mye som han vil ta inn på skatt.

- Hvor mye av Aps politikk vil vi få i regjering?

- Man må gi og ta når man samarbeider med andre. Rent flertall for Ap tror jeg er urealistisk. Venstre har uttrykkelig lukket døra, de garanterer for Frp. For oss er det SV og Sp. Vi lager flertallsregjering hvis vi får flertall, eller mindretallsregjering. Vi ble enig i åtte år, vi fikk en enorm satsing på sykehus og en stor jobbvekst og jeg gleder meg til vi kommer i regjering, svarte Giske.

- Hva er ditt drømmeregjeringslag spurte debattlederne Helleland.

- Alle fire er best. Men sånn som det er nå er også bra.

LES OGSÅ: Ny måling: Kraftig tilbakegang for Ap, Høyre og Frp

LES OGSÅ: Her er Støres planer for de første 100 dagene dersom han blir statsminister

LES MER: Nå er klima poppis blant næringslivsledere

På forsiden nå