- Ta med posene med hundedritt hjem

Turgåere ved parkeringen på Henriksåsen i Fjellseterveien møtte i helgen synet av et titalls poser med hundedritt.

Saken oppdateres.

- Dette er et kjent problem for oss. Det verste eksempelet er da vi fant 56 poser med hundedritt i grillen ved Baklidammen, sier driftsleder i Trondheim bydrift, Jan Røising.

Han oppfordrer folk til å ta med posene hjem.

Les også: Flere poser med hundebæsj dumpet i splitter ny fellesgrill

- Irritasjonsmoment

- Dette handler om å være sitt ansvar bevisst som hundeeier. Alle som bruker marka har et ansvar for å ikke å forsøple. At folk pakker inn avføringen til hundene for så å slenge posene fra seg er et irritasjonsmoment. Vi finner jo også poser som er slengt oppe i trærne. Det skjer flere steder. Og til slutt er det vi som må ta det dersom det blir for mye, sier Røising.

Les også: At du etterpå slenger posen i skogen eller litt unna veien, er for meg uforståelig

- Bevisst at det ikke er søppeldunker

Avføringsposer som er slengt rundt omkring i områder der befolkningen ferdes har vært et problem i flere år og er velkjent for folkene i bydrift.

- Finnes det ikke søppeldunker som kan benyttes?

- Nei, det er bvisst at vi ikke har søppeldunker for eksempel ved parkeringsplassene langs Fjellseterveien. Vi har valget om å bruke pengene vi har til rådighet på renovasjon, eller å vedlikeholde veier og turstier. Vi har valgt det siste og har avfallsdunker ved badeplassene. En ting er kostnadene med selve avfallssdunkene, men i tillegg skal de driftes, sier Røising.

Les også: Dette synet møtte barna som skulle leke på friområdet på Byåsen

Han mener også at folk generelt er for lite flinke til å rydde etter seg.

Flere poser med hundebæsj ble dumpet i splitter ny fellesgrill på Skansen i 2014. 

 

- På Marinen står det avfallsdunker. Likevel legger folk igjen søppelet på bakken der de har oppholdt seg. Folk må bevisstgjøres og ta ansvar for det som er våre felles turområder, sier Røising.

Les også: Bruker av turløype rundt Kyvatnet kommer med kraftig refs

På forsiden nå