Pågrep rumenske tyver på Sirkus Shopping etter tv-program

I løpet av fredagen blir de to, en mann og en kvinne, fremstilt for varetektsfengsling. Rumenere har fått 20 000 kroner i bot.

Saken oppdateres.

Rumenerne, som begge er i slutten av førtiårene, ble pågrepet etter anmodning fra Møre og Romsdal politidistrikt, forteller politioverbetjent Wenche Johnsen ved Trøndelag politidistrikt.  Hun betegner de to som mobile vinningskriminelle.

- De ble pågrepet av sivilt politi ved Sirkus Shopping. Pågripelsen var udramatisk, sier Johnsen.

LES OGSÅ: Her stjeles det flest sykler i Trondheim

Paret har vært etterlyst etter et stort kosmetikktyveri fra Kicks parfymeri ved kjøpesenteret Kremmergården i Ålesund 15. juli i år. Det frekke tyveriet der de to samarbeidet om å stjele kosmetikk verdt 18 000 kroner en lørdag ettermiddag, ble blant annet omtalt på tv-programmet «Åsted Norge» denne uken.

Der ble det også vist overvåkningsvideo av tyveriet og bilder av de to. Etter det Adresseavisen erfarer ble de to gjenkjent på stedet og politiet varslet om at de to tyvene var i Trondheim.

LES OGSÅ: - De flytter på seg, men har ikke kommet til Trondheim

Det vil ikke Johnsen bekrefte.

- Jeg kan ikke kommentere saken fra Møre og Romsdal, men jeg kan bekrefte at det også er opprettet sak på dem her. Vi har funnet en del tyvegods i tilknytning til dem, sier Johnsen, som ikke vil gå inn på hva slags tyvegods det er snakk om.

I en pressemelding bekrefter også Møre og Romsdal politidistrikt at det er tyvene fra Ålesund som er pågrepet. De gikk ut i tv og ba om tips til å identifisere de to. Politiet mistenker at personene kan stå bak lignende forhold andre steder i landet.

LES OGSÅ: Slik smuglet de stjålne deler fra trønderske BMW-er

- Den utenlandske kvinnen og mannen ble pågrepet etter godt samarbeid med politiet i Trøndelag politidistrikt. Politiet opplyser at det vil bli opprettet utvisningssak på disse, skriver de i en pressemelding.

Politiinspektør Yngve Skovly ved Møre og Romsdal politidistrikt opplyser fredag at de to rumenerne har fått hver sitt forelegg på 10 000 kroner, som de har vedtatt.

- Vi har da et grunnlag for at det opprettes utvisningssak. Skulle de komme tilbake igjen etter å ha blitt utvist, vil de kunne få en lang fengselsstraff, sier Skovly.

Det er berammet fengslingsmøte i Sør-Trøndelag tingrett klokken 13.00.

På forsiden nå