Sjokkert over forsøpling i Bymarka: - Jeg har ikke ord

Geir Jarle Sirås (Ap) i Friluftsrådet i Trondheim kommune reagerer sterkt på det som søndag morgen møtte forbipasserende i Bymarka.

Et hjemmelagd telt, brent treverk og en stor mengde tomme ølbokser og flasker ligger igjen etter at noen har holdt fest ved Lianvannet.  Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

Ifølge Adresseavisens fotograf var det flere forbipasserende som reagerte på synet som møtte dem søndag morgen. Store mengder med søppel la en demper på stemningen for mange da de kom til badeplassen ved Lianvannet.

LES OGSÅ: - Ta med posene med hundedritt hjem

Tar avstand fra slik bruk

Geir Jarle Sirås, som sitter i Friluftsrådet i kommunen, bor ikke langt unna stedet, og tok turen til Bymarka for å se hvor ille forsøplingen var. Han ble sjokkert over det han fikk se.

- Jeg har ikke ord for hvor mye det går an å ødelegge. Det har tydeligvis vært en fest her av et eller annet slag, uten at det har blitt ryddet eller tatt særlig hensyn. Dette er noe vi i Friluftsrådet vil forfølge, sier han til Adresseavisen.

LES OGSÅ: Tyvlånte strøm, benker og bord fra barnehage

Saken vil bli tatt opp i Friluftsrådet. Det forteller Geir Jarle Sirås. 

- Det ser ut som det har vært en gedigen fest, for det ligger ølbokser og knuste flasker over hele området. Nå er det jo sånn at marka er der for alle, men så må vi klare å ta vare på den når vi tar den i bruk. Man må evne å rydde etter seg. Det er dyr og fugler i området, og man påfører sårbar natur store skader. Folk skal få bruke marka som de vil, men dette tar vi avstand fra, fortsetter han.

Om forholdet blir anmeldt tør han foreløpig ikke å si noe om. Først skal saken tas opp i Friluftsrådet.

LES OGSÅ: Flere poser med hundebæsj dumpet i splitter ny fellesgrill

Ikke fått klager

Politiet har på sin side ikke mottatt noen klager i løpet av natten eller helga, og lar det være opp til kommunen om dette blir en sak eller ikke.

- Jeg kan ikke se at vi har fått inn noen meldinger om akkurat dette. Nå er det slik at det er normale regler for forsøpling som gjelder. Man får altså lov til å være der, men man må rydde etter seg, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt Astrid Metlid.

Om Trondheim kommune vil anmelde saken er ennå uklart. 

LES OGSÅ: Etter 200 meter langs stranda hadde de fylt opp en svartsekk med isopor og plast

- Lover å rydde opp

Etter at denne artikkelen er publisert på adressa.no, ringer en mann som hevder å stå bak festen ved Lianvannet.

- Vi har hatt fest. Søppelet kommer til å være borte i løpet av dagen. Vi skal rydde opp i ettermiddag, sier mannen, som oppgir at det er folk i 20-årene som har holdt festen.

- Burde dere ikke ryddet opp tidligere med tanke på at mange går tur her søndag?

- Det er jo bare et partytelt og noen benker, sier han.

- Det er ganske mye søppel også?

- Det vil være ryddet opp innen et par timer. Det er jo Lianvannet, folk kan jo gå en annen vei, mener mannen.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå