NTNU lager senter for entreprenørskap i flyktningleir i Kenya

NTNU samarbeider med Flyktninghjelpen om entreprenørskap i flyktningleiren Kakuma.

Kakuma: I denne flyktningleiren bor det 180 000 mennesker. 

Saken oppdateres.

Arkitekter og entreprenører fra NTNU er i gang med å lage et knutepunkt for nyskaping og bedriftsetablering i flyktningleiren med 180 000 mennesker, skriver Universitetsavisa.

- Tanken er at flyktningene skal utvikle prosjekter de mener det er behov for, forteller prosjektleder Ida Sørbye i Flyktninghjelpen til avisa.

I fjor ville den kenyanske regjeringen stenge flyktningleiren i Dadaab, som huser hundretusener av somaliere og antas å være verdens største flyktningleir.

Tegner bygg og lager utdanningsopplegg

NTNU-arkitektene tegner selve bygget i samarbeid med Universitetet i Nairobi og Entreprenørskolen ved NTNU har levert et forslag til et utdanningsopplegg som ligner det NTNU har for entrprenørskap. Flyktninghjelpen håper å lage et senter som skal huse en entreprenørskole og være en samlingsplass.

- Visjonen er et kontaktpunkt der unge folk kan tenke seg å henge, med kafé, åpne rom og fleksible strukturer, forteller Sørbye.

Entreprenørskole: I denne flyktningleiren i Kenya samarbeider NTNU med Flyktninghjelpen for å sette i gang nyskaping. 

 

Uavklart politisk situasjon

Universitetsavisa skriver at mye fortsatt er uavklart rundt senteret på grunn av den politiske situasjonen i Kenya. Valget i august ble underkjent, og det ble vedtatt nyvalg. Derfor gjenstår det mange steg før snorene kan klippes inn til et helt nytt bygg for nyskapere, skriver avisa.

- Utfallet av valget betyr at det er usikkert om den nåværende guvernøren i den aktuelle delstaten skal byttes ut, noe som kan påvirke hvor man eventuelt får reise bygget. Hvordan det skal finansieres er heller ikke avklart, ifølge Ida Sørbye.

LES OGSÅ: Valget i Kenya utsatt til 26. oktober

På forsiden nå