Byplansjefen slutter

Byplansjef Hilde Bøkestad i Trondheim har fått ny jobb og forlater kommunen.

Hilde Bøkestad er arkitekt og har vært byplansjef i Trondheim i snart fire år.  Foto: Christine Schefte

Saken oppdateres.

I snart fire år har Hilde Bøkestad vært byplansjef i Trondheim kommune, og hun har hatt ansvaret for flere store byutviklingsprosjekter de siste årene - blant annet utbyggingene på Overvik og Rotvoll.

Nå drar hun sørover og blir kommunalsjef for areal og teknikk i nye Larvik kommune fra 1. januar 2018.

LES OGSÅ: Nekter å høre på byplansjefen - krever full gass

- Passet slik

- Larvik er jo min hjemby, og nå dukket denne muligheten opp. Det passet seg slik nå. Den nye jobben min er i rådmannens ledergruppe og gir mange nye utfordringer for meg. Larvik skal slå seg sammen med Lardal til nyttår, og den nye kommunen får 47 000 innbyggere, sier Bøkestad, som har bodd i Trondheim siden 1986.

- Det har vært flere store og kontroversielle byutviklingssaker, har det sammenheng med din beslutning?

- Før sommeren hadde jeg egentlig bestemt meg for å fortsette en stund til, og det er mye spennende som skjer i byutviklingen -  som det kunne vært fint å følge litt lenger. I oktober har jeg hatt denne jobben i fire år, og det føles litt kort. Men det var nå denne muligheten i Larvik kom. Og jeg har jo aldri tenkt at jeg skulle bo hele livet i Trondheim. Jeg føler at jeg har vært utrolig heldig som har fått være byplansjef i Trondheim, og jeg har fått jobbe med mange kompetente kolleger i en profesjonell kommune. Det tar jeg med meg videre.

LES OGSÅ: Uforutsette kostnader, mer kø og støy, klimamålene sprekker

- Norges flotteste by

- I flere store saker, blant annet Overvik, har politikerne gått imot din og administrasjonens anbefalinger. Har det bidratt til din beslutning?

- Det er en del av det å jobbe i en politisk styrt organisasjon. Vi jobber så kunnskapsbasert vi kan, men er forberedt på at våre anbefalinger ikke alltid er det politikerne går for. Det er en del av demokratiet.

- Hva vil du savne?

- Mye! Trondheim er den flotteste byen i hele Norge, med Domkirka, historien, naturen, elva og fjorden. For en som er opptatt av byutvikling, er det en fantastisk by å få være med å påvirke utviklingen av, mener Bøkestad.

LES OGSÅ: Ap overrasket og Frp sjokkert over byplansjefen

På forsiden nå