Sølvpriser til Adresseavisen i prestisjetung designkonkurranse

Adresseavisen får med seg to priser fra SNDS-konferansen i København.

«Amerikanske tilstander» er en av de prisvinnende bildefortellingene. 

Saken oppdateres.

To sølvmedaljer til Adresseavisen ble fangsten da SNDS (Society for News Design Scandinavia) delte ut prisene for det beste nyhetsdesignet i Norden i 2016.

Webdesigner Jonas Nilsson står bak designet på alle Adresseavisens prisvinnende fortellinger, og var i København for å ta imot prisen.

- Det er selvfølgelig kjempehyggelig å få anerkjennelse for jobben man gjør, og artig å markere seg i et såpass godt selskap. Det er store aviser med store ressurser som deltar, så det er viktig og bra at vi er med der, sier en glad Nilsson dagen etter prisutdelingen.

Webdesigner Jonas Nilsson i Adresseavisen.  Foto: ADRESSEAVISEN

Juryen: Et kunstverk

En fellespris gikk til tre lyd- og bildefortellinger i kategorien Storytelling: 72 grader sør, som handler om trønderen Marit Øvstedals tid som leder på en forskningsstasjon i Antarktis.

Amerikanske tilstander er en bildefortelling om amerikansk fotball i Trondheim.

I Deres siste dager på Britannia Hotel følger vi fire ansatte på det tradisjonsrike hotellet i Trondheim før det ble stengt for godt.

- Adressas historie er magisk i møte med den detaljerte animasjonen som engasjerer leseren til å lese videre og oppdage mer. Det er et kunstverk, heter det i juryens begrunnelse.

Sølvmedalje i kategorien innovasjon ble det også for Snapchat-løsningen på serien Klasse 10C, der Adresseavisen fulgte en klasse på Charlottenlund skole.

Der fikk Adresseavisen ros for å integrere ungdommens sosiale mediekanal Snapchat på nettsiden på en ny og engasjerende måte.

Heder til norske, danske og finske aviser

Den danske digitale nyhetssiden Zetland vant Best of Show, mens den finske avisen Sunnuntaisiomalainen vant Best of show for trykte aviser, ifølge SNDS.

Av norske aviser vant både VG og Aftenposten for trykte medier, og nrk.no og dagbladet.no for digitale bidrag.

Mer enn 70 medier fra Norden og Baltikum deltok i konkurransen. 15 gullpriser, 45 sølvpriser og 66 bronsepriser ble delt ut.

I fjor mottok Adresseavisen gull, sølv og hederlig omtale for tre prosjekter i SNDS.

På forsiden nå