Nytt møtested på Brattøra

På Brattøra kan du nå nyte fjorden og sola fra en splitter ny trekonstruksjon satt opp av arkitektstudenter ved NTNU.

Åpning i sola: Byplansjef Hilde Bøkestad åpnet arkitektstudentenes møtested skapt i tre.   Foto: Ann Iren Bævre

Saken oppdateres.

Studenter i første årskurs i arkitektur ved NTNU har i løpet av fire uker designet og bygget konstruksjoner i tre ved Clarion-kaia på Brattøra.

Fredagsettermiddag ble sol- og vrimleområdet høytidelig åpnet med snorklipping av byplansjef Hilde Bøkestad og studentene kunne feire med sprudlende drikke.

Plass for ro og lek: Byplansjef Hilde Bøkested tar det nye vrimle- og solestedet i bruk.   Foto: Ann Iren Bævre

 

Alt fra a til å

- Som den første oppgaven på arkitektstudiet har studentene gjennomført et prosjekt fra idé til ferdigstilling i full skala, forklarer Bjørn Otto Braaten som er førsteamanuensis ved Institutt for arkitektur og planlegging, og emneansvarlig for førsteårsstudentene.

Studentene har både tegne, utviklet i modeller og til slutt bygd selve konstruksjonen. Slik får de inngående kjennskap til konsekvensene av designvalg og får håndfast kunnskap om hvordan materialer kan settes sammen til en større helhet. De får rett og slett ferdigstilt sitt første arkitekturverk.

LES OGSÅ: - Havnetrappa skal bygges som planlagt

Nærmere vannet

I en pressemelding skriver fakultet for arkitektur og design at målet for prosjektet har vært å tilgjengeliggjøre kaia for allmenn bruk, der konstruksjonene danner ulike møteplasser for to eller flere mennesker. I tillegg lar prosjektet folk komme nærmere vannet, og bevege seg gjennom ulike romlige sammenhenger.

Trekonstruksjonen vil bli stående i cirka én måned.

På forsiden nå