Giskes tante Jorunn fylte 90:

Støre lovte regjeringsskifte i 94-årsgave

I valgkampen ga hele Ap i Trøndelags «tante Jorun» Jonas Gahr Støre klar beskjed om å sørge for regjeringsskifte, hun hadde ikke tid til å vente fire år til.

- Hun er den jeg setter høyest i Ap, sa Trond Giske på Grenaderen da Jorun Giske fylte 90 år.Foto: privat

Saken oppdateres.

Lørdag kveld ble Trond Giskes tante, som er blitt en egen institusjon i Ap og fagbevegelsen, spesielt i Trøndelag, 90 år. Giske har selv kalt sin tante sitt største forbilde.

- Hun er den i Ap jeg setter høyest, skriver han på Facebook.

Bursdagen ble feiret på Grenaderen. I valgkampen ga æresmedlemmet i Fellesforbundet og Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre klar beskjed om å vinne valget. Men til tross for Jorun Giskes klare beskjed klarte han som kjent ikke det. Som plaster på såret, kom en videohilsen fra partilederen der han lovet Jorun Giske regjeringsskifte i 94-årsgave. I en post på Facebook sier Trond Giske at han er sikker på at det vil Ap klare.

- Hvis vi bygger på hennes verdier er jeg sikker på at vi skal klare å gi henne gaven hun ønsker seg, skriver Giske.

Jorun selv har bestemt seg for å holde seg frisk og aktiv til ønsket blir innfridd.

LES OGSÅ: Hun er mitt forbilde

I 70 år har hun vært engasjert i fagforeningsarbeid og politikk. Som 32-åring ble hun distriktssekretær i en mannsdominert fagbevegelse og kjempet for hotell og restaurantarbeidere til hun ble pensjonist. I fjor startet hun en egen kampanje for klær til syriske flyktningbarn i Libanon.

LES OGSÅ: Startet strikkeaksjon

- Tante har lært meg verdiene jeg setter høyest i Arbeiderpartiet: At alle er like mye verdt, at alle må stille opp og gjøre en jobb på grasrota, at vi må støtte opp om hverandre og bygge et sterkt felles lag, at vi aldri må glemme hvem vi er til for, skriver Giske.

Ikke bare partilederen, men også partisekretær Kjersti Stenseng og LO-leder Hans Christian Gabrielsen var på videohilsen. Leder i Trondheim Ap, Hanne Moe Bjørnbet, leder i Trøndelag AUF, Julie Hole, Synnøve Bergan fra Fellesforbundet og Jens Hoel fra Hotell- og restaurantarbeiderforbundet holdt også tale, i tillegg til Giske.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå