Utsetter åpningen av Brattørbrua

- Arbeidet var mer komplisert enn vi så for oss.

Brattørbrua ble stengt for fotgjengere i starten av september. Nå kan stengingen bli opprettholdt frem til 13. oktober. 

Saken oppdateres.

Brattørbrua i Trondheim sentrum har lenge vært stengt for trafikk, og ble også stengt for fotgjengere i starten av september.

- Det var meningen at vi skulle være ferdig med rehabiliteringen 1. oktober, men arbeidet har vært mer komplisert enn hva vi og entreprenøren så for oss, sier avdelingsdirektør Eva Solvi i Statens vegvesen.

Åpningsdatoen er utsatt til 13. oktober.

Fikser deler av rekkverket

- Vi har hovedsakelig jobbet med å få bruplata og bjelkene under i bedre forfatning. Når vi har jobbet fra bruplata har vi blitt nødt til å lage hull i deler av den for å komme til under, så det er det tekniske ved utføringa av jobben som har vært utfordrende.

Blant utbedringene som er gjort, er overflatebehandling av stålet for å forbedre levetida. Det er også fjernet ujevnheter i dekket som har skapt gynging for bilistene.

LES OGSÅ: - Folk burde skjønne at det er farlig å gå her

- Vi er snart ferdig med dekket, men deler av rekkverkene skal også tas, for det har vært i dårlig forfatning, sier Solvi.

Brua vil som før ikke kunne brukes av tyngre kjøretøy.

- Brattørbrua er bygd med en bæreevne som ikke tåler tunge kjøretøy, så vi kan ikke slippe på for eksempel busser selv om den er rehabilitert.

Berusede folk brøt sperringer

Siden stengingen for fotgjengere i september har det blitt utført hærverk på sikringsgjerdene ved brua.

Politiet har også opplevd at berusede folk har gått forbi sperringene på brua, til tross for at det har vært åpent ned til Kanalen. Én person ble fraktet til sykehus etter å ha falt ned fra et gjerde han var på vei over.

Mens brua er stengt bes fotgjengere bruke Bakke bru eller Jernbanebrua.

På forsiden nå