Søker etter Fosen-mann og fly som forsvant på 70-tallet

- Vi håper å finne flyet, sier lokalavisredaktør Alexander Killingberg rett før søket starter torsdag formiddag.

Forsvunnet: Olaf Ottersbo og hans Cessna-fly, fotografert av Fosna-Folket i 1967, ett år før forsvinningen.  Foto: Fosna-Folket

Saken oppdateres.

Torsdag starter lokalavisen Fosna-Folket søk etter ørlendingen Olaf Ottersbo og hans Cessna-fly som forsvant sporløst den 22. mai 1977.

- Akkurat nå sitter vi i båt utenfor Mølnbukt i Agdenes, og gjør de siste forberedelsene før søket. Vi skal scanne sjøbunnen med ekkolodd, slik at vi får opp et tredimensjonalt kart. På kartet vil det være mulig å se om det ligger et fly på bunnen, sier Alexander Killingberg som er redaktør i Fosna-Folket rett før klokken 10.00 torsdag morgen.

Med på søket er også firmet Norsk Havservice.

FØLGER SØKET DIREKTE: Fosna-Folket.no (bak betalingsmur)

Resultatløst søk i 1977

Olaf Ottersbro tok av fra Ørland flystasjon søndag 22. mai 1977. Før take-off meldte han ifra om at han skulle fly 1 time lokalt. Noen mer detaljert flyrute ble ikke meldt inn. Søket etter Ottersbo og flyet i 1977 var resultatløst, ifølge en pressemelding fra Fosna-Folket.

Flyet er ifølge lokalavisen sannsynligvis det eneste i Norge i nyere tid som har forsvunnet uten at man vet sikkert hvor det ble av.

Saken har vært gjenstand for en rekke spekulasjoner. Enkelte har til og med trodd at Olaf Ottersbo ikke styrtet med flyet den dagen i 1977, ifølge pressemeldingen.

LES OGSÅ: Forsøker å finne svar på et 40 år gammelt mysterium

Tok opp saken på nytt

I sommer tok Fosna-Folket opp saken på nytt.

- Vi har gått gjennom politiets etterforskning på nytt. I sommer konkluderte vi med at Olaf Ottersbo mest sannsynlig styrtet i Trondheimsfjorden utenfor Mølnbukt i Agdenes. Bakgrunnen for konklusjonen er to sentrale vitneobservasjoner. Et vitne, som ble avhørt i 1977, fortalte at hun så noe som falt ned i sjøen utenfor sitt hjem på Fagervoll i Mølnbukt. Vitnet var ikke helt sikker på hva det var hun så, men det var nok til å få henne til å rope ut «hvad i all verden» til ektemannen. I sommer meldte også et nytt vitne seg. Det nye vitnet fortalte at hun så et fly som styrtet i sjøen utenfor sitt hjem i Mølnbukt for 40 år siden, men det var ifølge henne ingen som trodde på henne. Observasjonen ble ikke meldt inn til politiet den gang, sier journalist i Fosna-Folket Erik Eikebrokk i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Fosna-Folket-redaktør drapstruet av overgrepsdømt

Håper å finne flyet

Rett før søket skal i gang sier lokalavisredaktøren følgende om muligheten for å gjøre funn.

- Vi håper å finne flyet. Realisten i meg sier dette blir vanskelig, men optimisten i meg sier vi skal finne det, sier Killingberg.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå