Adresseavisen fortalte onsdag at flere eldre i Trondheim er oppsøkt av en mann som skal ha utgitt seg for å være lege, som som skal ha lurt dem for penger og eiendeler.

Ingen mistenkt

Politiet ble varslet om den falske legen tirsdag kveld. Politiet beskriver mannen som liten av vekst, mørk og med østeuropeisk utseende. Han skal ha snakket litt gebrokkent, og ha hatt et slags id-kort på seg. Politiet opplyste onsdag at han sannsynligvis kjører bil.

Fredag opplyser politiførstebetjent Pål Berg at fire saker så langt formelt er anmeldt, og at politiet i tillegg er kjent med en sak til.

- Vi har ikke pågrepet noen og ingen er så langt mistenkt i saken, opplyser Berg.

Ifølge Berg kan det være snakk om mer enn en mann som er involvert i de falske legebesøkene.

- I den ene saken er det også hørt romstering fra en annen del av leiligheten samtidig med at den eldre hadde besøk av den falske legen. Det kan tyde på at det kan være snakk om mer enn en person som er involvert. Vi kan i alle fall ikke utelukke dette, sier Berg.

Ønsker tips

Politiet er veldig interessert i tips for å komme videre med etterforskningen.

Ifølge Berg er politiet særlig interessert i å komme i kontakt med folk som kan ha sett noen som passer til beskrivelsen på disse stedene og tidene:

  • Marie Michelets vei på Persaunet, tirsdag 3. oktober, i tidsrommet 13.30 - 14.00

  • Haldens gate på Rosenborg, tirsdag 3. oktober, rundt klokken 18.00

  • Håkon Magnussons gate på Lade, onsdag 4. oktober rundt klokken 13.45

  • Klæbuveien, onsdag 4. oktober, i tidsrommet 16.15 - 16.45

- Vi ønsker å komme i kontakt med folk som kan ha sett noen som passer beskrivelsen på disse tidene og stedene. Om noen har opplysninger knyttet til kjøretøy vedkommende kan ha brukt er vi også interessert i dette, sier Berg.

Tips til Trøndelag politidistrikt kan ringes inn på telefon 02800.

- Høyt prioritert

Saken har ifølge politiførstebetjenten høy prioritet hos politiet.

- Vi prioriterer alltid saker med eldre fornærmede høyt, sier Berg.

- Har dere noe formening om vedkommende fortsatt er i Trondheim?

- Ut ifra at de anmeldte forholdene har skjedd 3. og 4. oktober kan vedkommende ha reist videre. Men det kan også være et etterslep på anmeldelser. Fra tidligere saker vet vi at man gjerne ikke opererer på samme sted så lenge, sier Berg.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.