BI-student druknet

BI-studenten Rakavan Jeevaharan ble funnet død i Nidelven 28. august. Den endelige obduksjonsrapporten sier at han sannsynligvis druknet.

21-åringen Rakavan Jeevaharan (innfelt) forsvant natt til 15. august. Han ble funnet død i Nidelven 28. august.  Foto: Sebastian S. Bjerkvik/privat

Saken oppdateres.

- Vi har fått den endelige obduksjonsrapporten. Den har drukning som sannsynlig dødsårsak. Det er ingen skader eller traumer som tilsier noe annet, sier etterforskningsleder for forsvinningssaken, Arve Vagnild ved Trøndelag politidistrikt.

Forsvant fra fadderarrangement

21-åringen forsvant natt til 15. august. BI-studenten fra Stavanger forlot da et fadderarrangement ved utestedet The Mint i Nordre gate ca. klokken 00.43. Noen minutter senere, klokken 00.48 mottok søsteren en Facebook-messengermelding med beskjed om at han var på vei hjem til deres felles leilighet litt utenfor Trondheim sentrum. 21-åringen sendte åtte minutter senere en ny melding om at han var ved Elgeseter bru. Han kom imidlertid ikke hjem.

LES OGSÅ: Hørte lyder da de ringte savnet students mobil

Etterforskningleder i saken,Arve Vagnild, sier at obduksjonsrapporten tilsier at Rakavan druknet.  Foto: Pål E. Solberg

Gikk mot Ila og Stavne

Etterforskningen av forsvinningssaken tyder imidlertid på at Rakavan, etter å ha vært i Nordre gate, gikk vestover – ikke mot Elgeseter bru. Hvorfor han valgte å ta denne ruten hjem, har vært en gåte for både familien og politiet.

Både politiets undersøkelser av hvilke basestasjoner som fanget opp signaler fra Rakavans mobil, og vitneobservasjoner har antydet at 21-åringen gikk mot Ila og Stavne.

LES OGSÅ: Rakavans siste ord til kameratene: - Gleder meg til i morgen

Politiet har også overvåkningsbilder i nærheten av det gamle politihuset i Kongens gate som viser det som kan ha vært Rakavan.

LES OGSÅ: Her er det siste bildet av den savnede BI-studenten

Funnet i Nidelva

Politiet søkte først med hunder i området rundt Elgeseter bru og i området sør for broen der Rakavan bodde. Senere ble det også gjort søk i Nidelva. Både politi og frivillige søkte på land i området fra Ila og opp mot Stavne bro. Uten resultat.

Om kvelden den 28. august fikk politiet melding fra en beboer ved Gamle Bybro i Trondheim. Han hadde sett en mann som fløt i Nidelva.

Både politi og brannvesen ble sendt til stedet. Personen ble tatt opp av elva og fraktet til St. Olavs Hospital. Saken er nå avsluttet fra politiets side.

BI-studenten forlot et fadderarrangement på utestedet The Mint i Trondheim kvelden da han forsvant. 
        
            (Foto: Øyvind Lein)

BI-studenten forlot et fadderarrangement på utestedet The Mint i Trondheim kvelden da han forsvant.  Foto: Øyvind Lein

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå