Nå kan det bli Martnan i Kongsgården

Ytre Kongsgård kan bli den nye arenaen for blant annet Martnan og Julemarkedet når Torget stenger.

Folkeliv Hver sommer arrangeres Martnan på Torvet i Trondheim. Nå kan den bli flyttet til Ytre Kongsgård de neste to årene. 

Saken oppdateres.

I løpet av høsten starter jobben med å fornye Torget, som etter planen skal stå ferdig sommeren 2020.

På grunn av anleggsarbeid vil byenes samlingsplass derfor bli stengt for arrangementer i perioden april 2018 til november 2019. Av de i alt 200 arrangementene som avholdes i byen i løpet av ett år, er det omtrent 100 som holdes på Torget.

Se stort bildegalleri fra Martnan 2017

Julemarked på Festningen?

Rådmannen har derfor begynt å lete etter alternative plasser i perioden Torget er stengt, og har kontaktet de ansvarlige for Festningen, Ytre Kongsgård og Katedralskolen. Disse har stilt seg positive til å stille arealene sine til disposisjon, så lenge arrangementene skjer i tråd med deres retningslinjer, og med hensyn til naboer og allmenne brukere. Ifølge rådmannen er det aktuelt å flytte Martnan, Julemarkedet, Gjenbruksdagen og Vinterlyd til Ytre Kongsgård.

Avklaring før jul

For de mindre arrangementene, for eksempel demonstrasjoner og opprop, pekes det på Dokkparken på Solsiden, Cicignonsplass og Tordenskioldsparken som aktuelle arenaer.

For de største arrangementene, som Matfestivalen og Toppidrettsveka, er det ennå ikke funnet alternative byrom – men det er ventet en avklaring før jul. Det samme gjelder nye plasseringer for torghandlere og matvogner.

LES OGSÅ: Koste seg på Martnan i øs pøs regnvær

På forsiden nå