Trenger flere bøssebærere

Elevene ved Charlottenlund skole er ikke krigsrammet, men nå har de samlet inn over 130 000 kroner til barn som er det i Syria, Colombia, Mali, Pakistan og Sør-Sudan.

Et krigsrammet klasserom i Syria.  Foto: TV-aksjonen

Saken oppdateres.

- Det er sinnsykt artig å være leder for denne innsamlingen. Engasjementet blant trondhjemmerne er fantastisk, sier Espen Skagen som er byaksjonsleder for årets tv-aksjon i Trondheim.

Fra Charlottenlund til krigsrammete barn

Lørdag var han på Charlottenlund skole og fikk overlevert 132 000 kroner som skal gå til årets formål som er utdanning for barn rammet av krig og konflikt utdanning.

Mangler bøssebærere

Det er mindre enn et døgn til Skagen og de andre i aksjonskomiteen gir klarsignalet til bøssebærerne. Søndag klokken 16.00 begynner tusenvis av frivillige å banke på dørene rundt om i Trondheim og det ganske land.

- Men for å være sikre på at vi dekker alle husstandene i byen, trenger vi fortsatt noen flere bøssebærere, sier Skagen.

De som vil bidra til aksjonen og avse et par timer søndag, kan ringe 02025.

Effektiv ringedugnad

Ikke bare Charlottenlund har allerede bidratt.

Rema 1000 har ytt 500 000 kroner, Toyota Bilia har gitt 30 000 kroner pluss at bedriften deltok på ringedugnaden torsdag og har oppfordret alle sine ansatte til å være bøssebærere.

Rundt 30 næringsdrivende deltok på ringedugnaden som foregikk på Lerkendal og samlet inn hele 360 573 kroner på to timer.

På 3T sykler de for krigsrammete barn

Oppfinnsomme bidragsytrere

Ranheim skole har laget en forestilling basert på årets tema om barn og utdanning, Estenstadhytta gir alt overskuddet fra bollesalget i morgen, Lille London dobler det puben får inn av tips lørdag og gir alt til aksjonen.

Og på Svartlamon har ungene lørdag hatt bydelskafe med kaffe, kaker og annen mat, samt underholdning for både små og store, blant annet med Gastronautene.

Organisasjonen årets innsamling går til, er Unicef som deretter skal sørge for at midlene kommer læresugne barn til gode.

 
 
På forsiden nå