Mona og Erik giftet seg i trappa på Tinghuset

Ville ikke ha så mye «styr» rundt bryllupet, men fikk noe ganske annet.

Mona Fjellseth og Erik Seth fra Hegra fikk en vielse litt utenom det vanlige, da Sør-Trøndelag tingrett ønsket å vie dem i hallen foran publikum under åpen dag.   Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

Lørdag var det åpen dag på tinghuset i Trondheim, med rettsaker tilrettelagt for barn og en bryllupsseremoni, litt utenom det vanlige.

- Vi har ønsket å gjøre domstolen mer tilgjengelig og åpen for folk. I de små skuespillene viser vi alle rollene i en rettssak; tiltalte, aktor, forsvarer, vitner og dommer, forteller sorenskriver Leif Otto Østerbø, som har hatt hånd om arrangementet sammen med tingrettsdommer Kristin Rognan.

- I løpet av de to-tre første timene har vi hatt bortimot 200 mennesker innom, og særlig gledelig har det vært å se at så mange barnefamilier har vært innom, sier Østerbø.

Kjente skurker

Vi har vært en gruppe som har jobbet og planlagt dette, vi har lekt oss og hatt det gøy, men samtidig har vi vært opptatt av å vise publikum alvoret, sier Rognan.

Rettsaken var laget med kjente karakterer fra Kardemomme by, og rettssaken foregikk i sal 206. Tingrettsdommer Eirik Lereim, som akkurat nå jobber med Ler-drapet, fikk lørdag prøve seg som skurk.

- Å spille Jesper var en fin opplevelse, og jeg føler at jeg ble behandlet med respekt, forteller han. Det er ille nok å stå  der som tiltalt i utgangspunktet, om man ikke også skal bli dårlig behandlet. Der gjorde dommer Gjermund Aabrenn en god jobb, synes Jesper.

Og i rettferdighetens navn: Tante Sofie holdt et flammende innlegg for røverne, der hun påpekte at erfaringen røverne hadde gjort seg var så kjip, at det var liten fare for gjentakelse.

Giftet seg i trappa

Dagen ble toppet med en ekte vigselsseremoni, om enn på et litt uvanlig sted.

- Vi ønsket å gifte oss på en lørdag, men ville ha en vielse uten for mye styr og ståk, sier Mona Fjelleseth fra Hegra. Derfor hadde hun og hennes tilkommende mann, Erik Seth, bestemt seg for at kirkebryllupet skulle de ikke ha - det måtte skje i tinghuset.

- Nå blir det i trappa i hallen her, og det kan bli veldig mange flere enn vi har sett for oss, sier Erik.

Brudgommen har valgt familiens svarte schaefer, Panthera, som ringbærer - Mona har valgt sønnen Jan Egil Fjellseth Hofstad (12). 

Helt vanlig seremoni

Og snart er de på plass i den brune skinnsofaen for to, som for anledningen er plassert på første trappeavsats. Ved siden av står et bord med hvite lys - og saksbehandler Trude Engel Nilsen som skal sørge for at de faktisk blir gift. Bak henne, oppover trappa, står forloverne og ringbærerne. Og nede på gulvet i hallen et hundretall ukjente, skueslystne, som får se en helt vanlig seremoni fra et litt uvanlig ståsted. Alt går som det skal, begge svarer ja, og folk klapper engasjert og setter åpenbart pris på opplevelsen.

- Et siste spørsmål, Østerbø. Er det sant at dette er det største lygarhuset i Trondheim?

Tenkepause i 2/10 sekund.

- Vi er oppmerksomme på det du spør om, og kan ikke utelukke det.


LES OGSÅ: Er du klar for årets skumleste natt?

eller kanskje denne hvis du ennå ikke har bestemt kostymet: Her er Jack Sparrow, Mad Hatter, en ukjent alien hunter, Akko fra Little Whitch Academy og mange, mange flere.

Og historien gjentar seg: «Killer clown» jaget 13-åringer på Byåsen

- Tingrettsdommer Eirik Lereim sydde sitt eget kostyme og spilte skurken Jesper i rettssaken som ble vist da Tinghuset hadde åpen dag lørdag. Her står han sammen med sorenskriver Leif Otto Østbø, tingrettsdommer Kristin Rognan og Anne Marie Selvaag.  
    
      (Foto: Morten Antonsen)

- Tingrettsdommer Eirik Lereim sydde sitt eget kostyme og spilte skurken Jesper i rettssaken som ble vist da Tinghuset hadde åpen dag lørdag. Her står han sammen med sorenskriver Leif Otto Østbø, tingrettsdommer Kristin Rognan og Anne Marie Selvaag.   Foto: Morten Antonsen

Her ser vi: Dommer Gjermund, politiadvokat Sylvia, Kasper, Jesper og Jonathan og forsvarer Frode i sal 206. 
    
      (Foto: Privat)

Her ser vi: Dommer Gjermund, politiadvokat Sylvia, Kasper, Jesper og Jonathan og forsvarer Frode i sal 206.  Foto: Privat

Kasper, Jesper og Jonathan (og løven) må stå til rette.  
    
      (Foto: Privat)

Kasper, Jesper og Jonathan (og løven) må stå til rette.   Foto: Privat

Mona Fjellseth og Erik Seth giftet seg i trappa på tinghuset, med et helt ukjent publikum ringside.  
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Mona Fjellseth og Erik Seth giftet seg i trappa på tinghuset, med et helt ukjent publikum ringside.   Foto: Morten Antonsen

På forsiden nå