Tenåringer fikk saftige forelegg for feilkjøring

De tre mopedistene suste opp Blussuvollsbakken på moped. På toppen sto politiet og ventet med foreleggsblokka. Totalsummen ble over 16 000 kroner.

Saken oppdateres.

Mellom klokken 08.00 og 08.30 tirsdag morgen, stilte politiet seg opp øverst i Blussuvollsbakken i Trondheim. I deler av den bratte bakken, som går fra Eidsvolls gate på Singsaker og opp til Kong Inges gate på Berg, er det skilter merket med «innkjøring forbudt». Disse er det imidlertid ikke alle som respekterer.

- Vi har fått en del klager fra området, derfor holdt vi kontroll tirsdag morgen, sier operasjonsleder Trond Volden.

Passerte tre skilt

I løpet av den halvtimen patruljen sto i bakken, kom det tre tenåringer på moped oppover. De tre kom kjørende hver for seg, og mottok hvert sitt forelegg på 5350 for feilkjøringen etter å ha blitt stoppet.

- De var på vei til skolen og passerte tre «innkjøring forbudt»-skilt, så vi kunne egentlig ha skrevet forelegg for tre ulike forhold, sier Volden, og legger til:

- Dette er nok ganske dyrt for en ungdom.

Foreldrene må vedta

Han opplyser at foreleggene må ha underskrift fra foresatte for å kunne vedtas. Foreldrene vil derfor bli oppsøkt av politiet i ettertid.

- Hvis foreleggene ikke blir vedtatt, blir det anmeldelse, sier Volden.

Tidligere var det slik at personer under 18 år automatisk ble anmeldt - og dermed fikk en skrape på rullebladet.

- Nå er det åpnet for å gi tilbud om forelegg - hvis foreldrene samtykker. Da slipper man å få dette på rullebladet, sier Volden.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå