Bra nordlysvarsel for de neste fire dagene, men dessverre mye skyer:

Sånn så det ut over Trondheim tirsdag kveld

Nordlyset traff Trøndelag med bra styrke like etter klokka 19 tirsdag kveld. Varslet er også lovende for de kommende fire dagene, men dessverre ser skydekket ut til å være i veien mye av tiden.

Bra nordlysvarsel for de neste fire dagene, men dessverre mye skyer.

Saken oppdateres.

Nordlyset er meldt å kunne komme opp i en styrke av KP5 de neste fire dagene - til og med lørdag. KP5 betyr at nordlyset kan være mulig å se så langt sør som til Oslo. Videre er Kp en skala som brukes for å fortelle om styrken på en geomagnetisk storm. Skalaen går fra 0 til 9, hvor 0 er veldig svakt og 9 er en kraftig geomagnetisk storm med sterkt synlig nordlys.

Se flere bilder av nordlyset nederst i artikkelen.

Ikke så lovende værmelding

Ifølge værkartet til Storm.no kan det være sjans for hull i skydekket rundt klokka 19 i dag onsdag, og også fra klokka 18 på lørdag. Men ellers sier værkartet til Storm.no at det stort sett vil være overskyet. Men et værkart dekker også fuktighet i lufta, og den trenger ikke nødvendigvis å være til hinder for å ta nordlysbilder. Så hvis en ser stjerner på nattehimmelen, vil det også være mulig å få bilder av nordlys. Ellers vil det være lurt å dra til et sted med lite gatelys, og unngå å se på mobiltelefonen i 20 minutters tid -  så øynene får tilpasset seg og en får skikkelig nattsyn. Ellers anbefales det å laste ned en app som sier fra når det er størst sjanse for å se nordlys.

 
    
      (Foto: VEGARD EGGEN)

  Foto: VEGARD EGGEN

 
    
      (Foto: VEGARD EGGEN)

  Foto: VEGARD EGGEN

 
    
      (Foto: VEGARD EGGEN)

  Foto: VEGARD EGGEN

 
    
      (Foto: VEGARD EGGEN)

  Foto: VEGARD EGGEN

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå