Unge «vannhelter» til stor kunnskapsturnering

Lag fra Brundalen skole gikk videre til skandinavisk finale i First Lego League.

Kunnskapsklasse: «Aqua Heros» fra Brundalen skole med solid innsats under den regionale finalen av First Lego League sist helg. 

Saken oppdateres.

Lørdag var det regionale finaler i 19 forskjellige norske byer i First Lego League - verdens største kunnskapsturnering for barn og unge mellom 10 og 16 år. Til sammen 315 lag presenterte sine løsningsforslag på årets problemstilling og ble vurdert etter kriteriene forskning, teknologi, robotkjøring, samarbeid og markedsføring. I Trondheim stilte 16 lag til start. Årets tema er «Hydro Dynamics» og handler om hvordan vi kan forbedre måten vi finner, bruker eller kvitter oss med vann på, heter det i en pressemelding fra arrangøren.

Lego-roboter: «Aqua Heros» under robotkonkurransen. 

LES OGSÅ: Du må ikke være astronaut for å jobbe ved romstasjonen

Etter finalerunder med presentasjoner og robotkamper var det Brundalen skole med laget «Aqua Heros» som tok sammenlagtseieren etter å ha vunnet både Teknologiprisen og robotkjøringskonkurransen. Laget består av 23 jenter og 21 gutter i alderen 12 til 13 år, og har holdt på med First Lego League siden 2016. Dermed blir «Aqua Heros» et av 20 norske lag som skal representere Norge i den skandinaviske finalen i Statoils lokaler på Fornebu 2. desember.

– Det er inspirerende å se innsatsen «Aqua Heros» og de andre lagene i Trondheim har lagt ned i sine løsningsforslag. Det er denne innsatsen kombinert med glød og læringsvilje som skaper talenter, og samfunnet er avhengig av disse kloke hodene for å løse fremtidens utfordringer, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef i Statoil Morgendagens helter i den samme pressemeldingen.

Glede: «Thirsty Turtle» fra Ila skole fikk også gode ord med seg på veien etter helgens innsats. 

LES OGSÅ: Generasjon Telefon

Andre lag som ifølge arrangørene imponerte i Trondheim var «Thirsty Turtles» som kapret prosjektprisen og andreplassen i robotkonkurransen. «Rett i Dass» fra Hovin skole og «Water Masters» viste også solide prosjekter.

Fornøyd: «Rett i Dass» fra Hovin skole utmerket seg under helgens arrangement. 

Markedsførere: «Water Masters» fra Stavset skole tok markedsføringsprisen under regionfinalen av First Lego League. 

 

Arrangementet er et samarbeid mellom organisasjonen First og Statoils talentprogram Morgendagens helter. Målet er å øke interessen for realfag, og dermed stimulere barn og unge til å bli morgendagens ingeniører og forskere, skriver arrangøren i pressemeldingen.

På forsiden nå