Like etter klokken 20 sa politiet at brannvesenet hadde meldt om kontroll på brannen som oppsto rett før klokken 19 lørdag kveld. Bygården ligger i Midtbyen i Trondheim.

- De har søkt igjennom bygget mot Nordre Gate og en fløy mot Karl Johans gate. Det er så langt ikke meldt om personskade, sier operasjonsleder Kamilla Engen i Trøndelag politidistrikt.

Klokken 21.20 oppdaget brannvesenet oppblussing av brann og startet etterslukking.

- Politiet avsluttet oppdraget på stedet klokken 22.50, og brannen ble slukket noe før dette, opplyser politiførstebetjent Åsbjørn Vikan søndag morgen.

Se video: Restaurantgjest filmet gnistene som lavet ned fra taket inne på Graffi

Åpne flammer

Lørdag kveld sa operasjonsleder Engen at det er for tidlig å si noe om hvorfor det brant.

- Det har vært mye røyk der. Det er observert åpne flammer både inne på Graffi og på utsiden av bygget inn mot bakgården, i et ventilasjonsanlegg. Vi er på stedet med etterforskningsressurser. Dette blir en stor åstedsundersøkelse, med veldig mange vitneavhør. Det gjenstår ubegripelig mye arbeid etterforskningsmessig, sier Engen klokken 20.15.

Her forteller kjøkkensjefen om det som skjedde.

Meldte om røyk

Politiet meldte først på Twitter om røykutvikling.

- Det er bekreftet brann i avtrekksvifte eller i ventilasjonen i en leilighet over en komfyr. Vi vet ikke hvor dramatisk det er enda, sa vaktleder Roger Gjersvold i brannvesenet like før klokken 19.

Klokken 19.10 opplyste brannvesenet:

- Vi har delvis kontroll: Vi har ikke fått avklart alle områder i bygget, men vi er utvendig på fasaden, oppe på taket og inne i bygget. Vi ser ingen flammer utenfra. Det var bekreftet flammer inne fra innringer, men det er uavklart enda om våre folk også kan bekrefte det, sier Gjersvold.

Politiets innsatsleder, Thor Inge Aas, sier brannvesenet slukket brannen i ventilasjonsanlegget raskt.

Foto: richard sagen

Politiet var på stedet like før klokken 19.

- Nødetatene har etablert seg der med brann, helse og politi. Evakuering pågår fremdeles, det er et ganske stort bygg. Vi søker gjennom bygget fremdeles, sa operasjonsleder Engen klokken 19.

Ukjent årsak

Klokken 19.30 opplyste innsatslederen at de jobbet med å få røyken vekk fra lokalene.

- Vi vet ingenting om årsaken til brannen, sier Aas.

Politiets innsatsleder, Thor Inge Aas.

I nabobygget til Graffi, der brannen oppsto, bor det tolv beboere, sier politiet.