Barn fikk sprøytespiss gjennom votten på tur med barnehagen

- Barnet har fått legebehandling og har det bra, opplyser barnehagen på Tiller.

Barnet som stakk seg på sprøyten går på Hårstad barnehage. Barnehagen var på tur i nærområdet da ulykken skjedde.  Foto: Håvard Haugseth Jensen

Saken oppdateres.

Det var mandag at Hårstad barnehage var på tur ved en høyde i nærområdet på Tiller i Trondheim.

Barnehagen har en fast turplass som de går til en gang i uka eller oftere, kalt «Trollskogen», forteller enhetsleder Lisbeth Jørgensen ved Hårstadmarka barnehager.

- Personalet bruker å se over området før turene, for å se om det er noe barna kan skade seg på. Det gjorde vi også denne gangen. Vi har retningslinjer vi følger når vi skal på tur, sier Jørgensen.

LES OGSÅ: I denne barnehagen blir hele familien ivaretatt

Ringte nødtelefonen

Barna lekte og hadde det fint, forteller hun, helt til et av barna skrek til.

- Barnet hadde stukket seg på en sprøytespiss som lå gjemt blant noen kvister og blad. Sprøytespissen hadde gått gjennom votten og barnet blødde på fingeren.

Personalet ringte foreldrene og tok barna tilbake til barnehagen. Samtidig ringte de nødtelefonen 113 for å få instrukser om hvordan de skulle håndtere skaden.

- Barnet har vært i legebehandling og har det bra. Det ble tatt blodprøver for å avdekke eventuell smitte. Foreldrene ble selvsagt redde og fortvilet, men etterpå takket de oss for at vi håndterte det så bra som vi gjorde, sier Jørgensen.

KOMMENTAR: Skal vi godta at ungene sitter ved en skjerm hele dagen?

Fant flere brukte sprøyter

Etter hendelsen gikk noen av de ansatte tilbake for å undersøke området ytterligere. Der fant de flere brukte sprøyter som var forsøkt gjemt unna. De fant også en del annet søppel.

- Vi har vært i kontakt med politiet som sier at de skal se nærmere på det. Vi har også bedt Trondheim eiendom om å ta en ekstra titt i området. Og så har vi informert alle foreldrene i barnehagen om hendelsen.

Jørgensen sier det er leit at slikt hender, og at de selvfølgelig ønsker å unngå at slike situasjoner oppstår.

- Vi har tur som satsingsområde, og det ønsker vi å fortsette med. Etter denne hendelsen vil vi vurdere nye turområder. Vi har også snakket om hva dette var, og hva vi kan lære av det. At vi må være nøye på å se etter ting som kan skade oss i naturen, sier hun.

LES OGSÅ: Barnehage ga nøtter til barn med alvorlig nøtteallergi

Ikke tilholdssted for narkomane

Stedet der episoden skjedde, er en del av et skogsområde på Tiller som ofte er samlingssted for familier på tur både sommer og vinter. Det skal ikke være kjent som tilholdssted for narkomane, mener enhetslederen.

- Er det noe dere kunne ha gjort annerledes?

- Nei, det var rett og slett et uhell, men vi har lært noe av det. Vi må sjekke turområdene våre grundigere. Nå skal vi følge opp barnet og familien tett, og se på våre rutiner, sier Jørgensen.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå