Folk strømmet til både salget – og motmarkeringen

Folk sto i kø for å shoppe på Black Friday. Andre byttet klær helt gratis.

Bra med byttedag. Mina Haver og Lisa Chanel Bruns (til h.) knekker sammen i latter på vei inn på Fremtiden i våre henders byttedag. - Det føles bra. Det er jo miljøvennlig og det føles som om du er med på å redde verden litt, sier Haver.  Foto: Håvard Jensen Haugseth

Saken oppdateres.

Allerede tidlig fredag morgen sto de første kundene i lange køer utenfor enkelte butikker. Litt etter klokken seks fredag kveld var det fortsatt fullt av folk inne på Trondheim torg.

LES OGSÅ: Slik finner du ut om du blir lurt av Black Friday-tilbudene

Mellom stabler med dongribukser og køer med travle shoppere, treffer Adresseavisen Lasse Svebakken, inne på Carlings. Han står og kikker på bukser.

- I dag er det blazere, fine klær og mer casual antrekk jeg leter etter. Det handler om å finne gode tilbud, sier han.

Selger stadig mer

Butikkmedarbeider Jørgen Dyrstad forteller at det folk først og fremst kjøper i butikken er tilbudsvarer og dongeri, både til seg selv og til julegaver.

- Trenden er at salget øker. I år blir nok den Black Friday-markeringen med størst omsetning for oss. Det er omtrent like stort som en Toilldag, sier han.

På jakt etter kupp. Lasse Sandbakken leter etter gode tilbud og pene antrekk inne på Carlings på Trondheim Torg. 

 

I Svebakkens bærepose er allerede en bukse fra en annen butikk på plass.

LES OGSÅ: Juleshopping fra sofakroken gir ny pakkerekord

- Hender det at du kjøper ting du ikke bruker?

- Når man finner gode tilbud så hender det. Av og til oppdager man lenge etterpå at man ikke har brukt det man kjøpte, sier han.

Fullt hus på motarrangement

Bare noen hundre meter unna torvet, i Kunsthall Trondheim, er også lokalet i ferd med å fylles. Stativene fylles av klær som folk har med seg. Til gjengjeld kan de rusle rundt og forsyne seg, uten at det koster en krone.

LES OGSÅ: Rolig Black Friday-åpning i Vestby

Anne Elisabeth Nilsen fra Fremtiden i våre hender, som står bak arrangementet, sammen med kunsthallen, skryter av alle de fine klærne folk leverer inn.

Ole Tobias Moen og Anne Elisabeth Nilsen, fra Fremtiden i våre hender.  Foto: Håvard Jensen Haugseth

- Folk er lettet over å få ryddet ut av egne skap og vite at andre kommer til å bruke det. Smaken er jo som baken, så det du ikke liker, liker andre, sier hun, og tar imot en ny pose med klær fra en dame.

- Redder verden litt

Inne i lokalet rusler studentene Lisa Chanel Bruns og Mina Haver rundt og kikker. Begge skryter av tiltaket. Og det er ikke første gang de er med på byttedag.

- Vi var faktisk på en i går. Da byttet folk juleklær, sier Bruns, og snakker om at det alltid er noe i skapet man selv ikke bruker.

LES OGSÅ: Eksperten tror vi sløser mer enn vi sparer på Black Friday

- Jeg liker å finne ting som ikke alle andre har. Det gjør jeg gjerne her, sier hun..

- Dette er dritbra. Jeg har ikke penger. Dette er jo miljøvennlig og det føles som om man faktisk er med på å redde verden litt, sier Haver, og ler.


Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

På forsiden nå