Gode råd var dyre da rådyret satt fast i Alice og Jan Eriks gjerde

- Det var bare å finne frem saga, sier Jan Erik Karlsnes i Sjetnmarka.

Foto: Alice Burøy

Saken oppdateres.

Rådyr i skogholtet i nærheten eller på plenene i boligfeltet, er dagligdags for ekteparet Alice Burøy og Jan Erik Karlsnes i Sjetnmarka i Trondheim. Men denne morgenen ble likevel noe helt utenom det vanlige.

- Jeg kom ut litt over klokken 8.00 for å dra på jobb. Jeg pleier vanligvis å kaste et blikk opp i skogholtet forbi huset vårt for å se om det står dyr der, som det gjør flere ganger hver uke. Denne morgenen glemte jeg å se opp dit, men så skvatt det to dyr opp fra fra plena mot skogen. Normalt løper de bare videre av gårde, men nå stoppet de og ble stående å se seg tilbake, forteller Jan Erik om hendelsen onsdag morgen denne uken.

Bakkroppen satt fast

- Jeg stoppet helt opp selv og sto muse stille for å studere de to dyrene et par minutter. Men så hørte jeg plutselig en lyd fra nede ved gjerdet. Da oppdaget jeg rådyret som satt fast, sier Karlsnes.

Han antar at rådyret var blitt fristet til å prøve å nå frem til knoppene på busken utenfor gjerdet, stukket hodet og fremre del av kroppen mellom to av gjerdespilene, og så ikke fått bakkroppen gjennom.

- Jeg gikk forsiktig bort til dyret for å se og fant ganske snart ut at her var det bare å finne frem noe verktøy for å hjelpe. Han hadde tydeligvis sparket en del med føttene for å prøve å komme seg løs, for både snø og plen var sparket vekk akkurat der. De er jo ganske dumme, så å rygge seg ut hadde han vel ikke prøvd på, sier Jan Erik Karlsnes.

Les også: Familie våknet av blodig kamp mellom grevlinger

Filmet redningen

På vei ut med både sag og brekkjern, fikk kona Alice Burøy frem mobiltelefonen for å filme redningsaksjonen. Videoen ble først publisert på TV2.no sine nettsider.

- Jan Erik sa han visste hva han måtte gjøre, at han måtte ta gjerdet. Det var veldig kaldt denne morgenen, mange minusgrader, så det dyret ville kanskje ikke klart seg så lenge om det ble sittende fast, sier Alice Burøy.

Mens mannen saget gjerde, og prøvde å ikke skremme dyret mer, filmet kona.

LES OGSÅ: - Grevlingen sto og spiste stikkelsbær

- Ble nok redd

Kort tid etter, var rådyret fri og spratt av gårde mellom husene i Sjetnemarkveien.

- Hvordan var denne opplevelsen?

- Det var jo litt spennende. Men jeg så jo også fortvilelsen i i dyret. Det laget lyder da jeg nærmet meg og det ble nok redd. Jeg var egentlig ikke borti ham, men det visste vel ikke hva som skulle skje da jeg kom med saga, sier Karlsnes.

- Det var umulig å se om dyret var skadet, for det spratt så raskt av gårde. Men det ser ut til at dette endte godt, sier Alice Burøy.

LES OGSÅ: Julie fikk uglebesøk på verandaen på Solsiden

Les også: Hvit elg i Sverige får leve videre

Les også: Se - Snøhvit har fått kje

LES OGSÅ: Ble vitne til elgens hyrdestund i hagen

På forsiden nå