Elsie Jøssund er forbannet over veiarbeidet som foregår rett utenfor soveromsvinduet hennes.

- Det har pågått i flere uker og det er et forferdelig bråk. Det er verst for han jeg bor sammen med som begynner på jobb klokka 7 om morgenen. Han får knapt sove, forteller Jøssund til Adresseavisen.

SE VIDEO FRA ARBEIDET I VINDUET OVER

- Det må være grenser

Arbeidet foregår i rundkjøringen der Byåsveien møter General Bangs vei. Da Adresseavisen var innom klokken 2.30 natt til tirsdag drev flere arbeidere med fresing av asfalt i rundkjøringen.

- Steng av veien og jobb på dagtid. Det er banking, slåing og saging i stein. Vi fikk beskjed om at det skulle legges asfalt denne uka, men de har holdt på i ukesvis med andre ting. Jeg skjønner at de må ordne krysset, men ikke at det må gjøres på natten. Det må være grenser for hvordan de kan holde på, mener Elsie Jøssund.

Natt til tirsdag ble det jobbet med asfaltfresing i rundkjøringen der Byåsveien møter General Bangs vei i Trondheim. Foto: Frank Lervik

Beklager bråket

Prosjektleder i Statens vegvesen, Roar Lindstad, beklager at folk mister nattesøvnen på grunn av arbeidet.

- Jeg har full forståelse for at folk kan bli irriterte, men beboerne i området får forhåpentligvis veldig godt utbytte av de tiltakene vi holder på med. Vi bygger blant annet opphøyde gangfelt på alle fire armene i rundkjøringen for å senke farten i Byåsveien. Denne rundkjøringen har vært en av de verste i Trondheim med tanke på trafikkulykker der myke trafikanter har blitt berørt, forteller Lindstad.

Vanlig med nattarbeid

Statens vegvesen utfører tiltakene på oppdrag fra Miljøpakken. Det er også satt opp gatebelysning, gjort tiltak på fortau og foretatt utbedringer på bussholdeplassen i nærheten. Arbeidet har pågått siden oktober og prosjektlederen påpeker at det slett ikke er uvanlig at det utføres nattarbeid i boligstrøk.

- Det er nødvendig når vi jobber på veier der trafikkmengden er stor. Da får vi ikke lov til å stenge veien på dagtid og må derfor gjøre mye av arbeidet på natten. Vi er nå ferdig med grunnarbeidet og vi skal være ferdig med asfaltlegging i løpet av uka. Da vil det bli roligere tider for naboene, lover Lindstad.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.